Trabzon inovasyon merkeziyle kazanacak
banner40

banner39

Trabzon inovasyon merkeziyle kazanacak

26 Nisan 2014 Cumartesi 14:59

Trabzon'da yeni teknolojik ürünlerin piyasaya sunulması amacıyla kurulacak inovasyon ve biyoteknoloji merkezi, Karadeniz bölgesindeki sanayi tesislerine hizmet verecek

Trabzon  inovasyon merkeziyle kazanacak
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon TSO, Trabzon Ticaret Borsası, Of TSO ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) organizasyonunda kurulacak Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin binasının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacağını söyledi.

Trabzon Teknokent alanında inşa edilecek merkezin yapımına ilişkin protokolün bir süre önce imzalandığını belirten Hacısalihoğlu, "Merkez binasına ilişkin projeyi TOBB'a sunduk. Onaylanır onaylanmaz temelini atmayı planlıyoruz. Merkez, TOBB'un 10 milyon lira, DOKA'nın 3,57 milyon lira, Trabzon TSO ve Trabzon Ticaret Borsasının 1,25 milyon lira desteğiyle kurulacak" dedi.

Ülke ekonomisindeki yeri yadsınamaz olan KOBİ'lerin, yüksek teknolojik altyapıya sahip üretim ve hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımları kullanmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon İnovasyon Merkezi, bu anlamda KOBİ'lerin teknoloji altyapı eksikliklerini giderecek yenilikçi yaklaşımların benimsenmesini sağlayacak ve kümelenme bilincinin yerleştirilmesinde önemli rol oynayacaktır" diye konuştu.
 
"Merkez, bölgede bin 327 sanayi tesisine hizmet verecek"

Hacısalihoğlu, merkezin bölgede bin 327 sanayi tesisine hizmet vereceğine dikkati çekerek, girişimcilerin yeni işletmeler kurmasında da merkezin önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Merkezde yapılacak çalışmalara değinen Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Kurulacak işletmede, mimari tasarımlar, coğrafi bilgi sistemleri, medikal protezler, eğitim kurumlarına hizmet, ambalaj ve kuyumculuk sektörü, moleküler biyoloji, dental sektör, sanayi tesisleri, tersaneler ve belediyeler gibi kurum ve kuruluşlar adına ARGE ve üretim yapılacak. İnanıyorum ki Trabzon İnovasyon Merkezinde üretilecek projeler, dışa bağımlılığı azaltacaktır."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x