Steve Jobs’un 30 yıllık faresi gün yüzüne çıktı
banner40

banner39

Steve Jobs’un 30 yıllık faresi gün yüzüne çıktı

24 Eylül 2013 Salı 11:01

1983 yılında gömülen ve 2000′de çıkarılması hedeflenen zaman kapsülü bulundu.

Steve Jobs’un 30 yıllık faresi gün yüzüne çıktı
Colorado, ABD’de 1983 yılında düzenlenen Uluslararası Tasarım Konferansı‘nın katılımcıları, konferansın sonunda bir zaman kapsülü oluşturmaya karar verdiler. Design Taxi’nin haberine göre, konferansa bir sunumla katılan Steve Jobs‘un da Lisa faresi ile katkıda bulunduğu kapsül sonradan ‘Steve Jobs’un Kapsülü’ olarak anılmaya başlandı.
Haberde, 2000 yılında kazılarak çıkarılması hedeflenen kapsülün gömülü olduğu alanın yıllar içinde çevre düzenlemesine tabi tutulması nedeniyle yerinin tespit edilemediği ifade ediliyor. O dönem bulunamayan kapsül, National Geographic için hazırlanan ‘Diggers’ isimli programın geçtiğimiz Perşembe günü yürütülen çekimleri sırasında yeryüzüne çıkarıldı.
Steve Jobs'un 30 yıllık faresi gün yüzüne çıktı

Kapsül’den, Steve Jobs’un faresi ile birlikte aralarında bir Kodak Instamatic fotoğraf makinesi, konferans görüntülerinin VHS kasetleri, bir çevirmeli telefon ve altılı bir bira paketi çıkmış. Programın yapımcıları arkeologlar, ortada deneyecek uyumlu bir bilgisayar olmadığı için Jobs’un faresinin çalışıp çalışmadığının henüz bilinmediğini söylüyor.

Haber Kaynağı: Design Taxi
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x