Samsun Oto Show Fuarı açıldı
banner40

banner39

Samsun Oto Show Fuarı açıldı

18 Kasım 2014 Salı 09:17

Samsun Oto Show Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde törenle açıldı.

Samsun Oto Show Fuarı açıldı
Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nin de hizmete açıldığı törende, Samsun Oto Show Fuarı'na 12 binek otomobil markasının yanı sıra, ticari araç üreten 2 marka ve otomobil aksesuar firmaları katılıyor.
TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılışta yaptığı konuşmada, Samsun'u ve Karadeniz Bölgesi'ni önemsediklerini, Samsun'da ilk kez fuar düzenlediklerini söyledi.

Samsun Oto Show Fuarı ile tüm Karadeniz'in bir hafta boyunca Samsun'da olacağını, çok değerli bir hafta geçirmeyi planladıklarını ifade eden Ersözlü, 100 binleri burada buluşturacaklarını belirterek, fuar merkezini Türkiye ekonomisine ve Türk fuarcılık sektörüne kazandıranlara teşekkür etti.

Ersözlü, 2015 yılında 5 ayrı sektörde fuarların devam edeceğini belirterek, "Samsun Oto Show Fuarı, bu yılın bu sektördeki tek fuarı, Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD), Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) işbirliği ile bu fuarı hazırladı. Birbirinden değerli markalar hem üretici hem ithalatçı markalar fuarda yerini alıyor" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de son 10 yılda en az 10 otomobil firmasının el değiştirdiğini ya da ortak bulduğunu ifade ederek sektörel konuşlanmada Türkiye'nin de zaman kaybetmeden yerini alması gerektiğini vurguladı.

Sektörün artık klasik otomobil üretmenin dışında hibrit elektrikli ya da farklı enerjilerle çalışan otomotiv sektörüne doğru kaydığını belirterek, "Biz de bundan böyle Samsun'da en azından gerek yedek parça gerek diğer alanlara kayacaksak bunu çok iyi etüt etmemiz lazım" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı ve davetliler fuarı gezerek bazı araçlara yakından bakma imkanı buldu. Fuarda yeni teknoloji araçların yanı sıra sergilenen klasik araçlar da ilgi çekti. 

-Firmalar araçlarını görücüye çıkardı

Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Oto Show Fuarı' na katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Samsun'da bu yıl yüzde 15'lik bir pazar payına hakim olacaklarını ifade eden Güven, "Fuarın son iki günü yeni kasa Focus'u tanıtacağız. Focus tamamen yenilendi. Basın lansmanı da 3-4 gün içinde tüm Türkiye'de yapılacak. Onunla tekrar binek otomobil pazarında hak ettiğimiz yeri bulacağımıza inanıyoruz. Ayrıca 2015 senesinde mart ayından itibaren yeni kasa Mondeo gelecek. Senenin son çeyreğinde de yeni kasa Mondeo'nun hibrit modelini Türkiye'de satışa sunacağız" diye konuştu.

-Hem çevreye hem ekonomiye katkı sağlıyor

Toyota Türkiye Pazarlama Müdürü Ziya Burnaz, Samsun Oto Show'da Yaris Hibrit'in yeni kasasının ilk defa sergilendiğini söyledi.

Hibrit teknolojisinin Toyota için oldukça eski bir çalışma olduğunu belirten Burnaz, şöyle devam etti:

"Toyota 1997'den bu yana hibrit teknolojisi üzerine çalışıyor. Sektör açısından oldukça yeni ve gelişmiş bir teknoloji. Sonuç olarak hem çevreye fayda sağlıyor hem yatık ekonomileriyle ülkelerin ekonomilerine katkı sağlıyor. Hem de tüketicinin ekonomisine fayda sağlıyor. Bütün bunların yanında sonsuz bir sürüş konforu sağlıyor. Hibrit teknolojisinde Toyato Yaris'in en büyük farklılığı segmentinde ilk olması. Hibrit teknolojisi daha çok büyük otomobillerde ve lüks araçlarda kullanılıyor. Toyota hibrit teknolojisini B segmentine indirerek daha ulaşılabilir hale getirdi." 

 Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Handan Gidelim, Samsun Oto Show Fuarı'nda yeni modelleri olan Oktavya Ares'i tanıtacaklarını söyledi. Gidelim, "Bunun dışında Rapid Spacebac'in küçük hecbek sınıfında daha çok gençlere yönelik bir grup. Standımızda başta amiral gemimiz Oktavia olmak üzere, Süperb, Yeti, Rapid modellerimizde mevcut. Fuardan beklentimiz çok. 100 bin ziyaretçi deniliyor. Bunların arasında biz de buradaki sergilediğimiz araçlarımızı tekrar galerilerimize götürmeden buradan müşterilerimize vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Samsun Oto Show Fuarı'nın 18 Kasım'da halkın ziyaretine açılacağı ve 23 Kasım akşamına kadar gezilebileceği öğrenildi.      
banner5

Yorum Gönder

@name x