Saldırılar artıyor!
banner40

banner39

Saldırılar artıyor!

02 Aralık 2014 Salı 11:07

Siber suçluların kendine güveni artıyor. Daha önce zayıf halka gördükleri bankacılık hizmeti kullanıcılarına saldırmayı tercih ederken, uzmanlar artık siber saldırıların bankaların kendisini hedef alacağını tahmin ediyor.

Saldırılar artıyor!
2015 siber saldırılar açısından yüksek gerilimli bir yıl olacak. Daha önce zayıf halka gördükleri bankacılık hizmeti kullanıcılarına saldırmayı tercih ederken, uzmanlar artık siber saldırıların bankaların kendisini hedef alacağını tahmin ediyor. Kaspersky Lab dolandırıcıların  doğrudan ATM'lerden nakit para çekebilecek yeni bir zararlı yazılım  geliştirmeyi deneyeceklerini tahmin ediyor. 
Finansal siber suçlara ek  olarak 2015'te daha fazla gizlilik sorunu ile karşılaşılacak gibi görünüyor.  Apple cihazlar ile ilgili güvenlik endişeleri ve 
korsanların kurumsal ağlara girmek için ağ yazıcıları gibi araçları kullanmasını önleyen bağlı cihazlarla ilgili korkular örnek olarak gösterilebilir.

Önümüzdeki yıla ait öngörüler: Kaspersky Lab neler bekliyor:
*Sanal ödeme sistemlerine yapılan saldırılar, yeni Apple Pay'e kadar uzanabilir

*ATM'lere saldırılar

*Doğrudan hedefli siber saldırı oyun kitabından gelen yöntemler kullanılarak bankaların güvenliklerinin ihlal edildiği zararlı yazılım saldırıları

*Daha fazla internete sızma hikayesi: eski kodda görülen tehlikeli güvenlik açıkları İnternet altyapısını kötü niyetli saldırılara karşı korumasız bırakıyor.
*Gelişmiş saldırganların bir kurumsal ağ içinde kalıcı olmasını ve yanal olarak hareket etmesini sağlayan ağ bağlantılı yazıcılar ve diğer bağlı cihazlara karşı halen kullanılmakta olan saldırılar.

*OSX'in torrentler ve korsan yazılım paketleri aracılığıyla yayılması için tasarlanan zararlı yazılımlar

*Yükselen trend, birbirinden bağımsız olarak çalışan küçük birimlere bölünmüş büyük ve gürültülü siber tehdit aktörleri. Bu, daha fazla kaynaktan gelen çok çeşitli saldırılarla daha geniş çaplı bir saldırı tabanıyla sonuçlanacak.
   
Sanal ödeme sistemlerine saldırılar

Kaspersky Lab Global Araştırma ve Analiz Ekibi suçluların ödeme  sistemlerinden faydalanmak için her fırsatı değerlendirmesini  bekliyor. Bu korkulara ayrıca, kablosuz tüketici işlemlerini yönetmek  için NFC (Yakın Alan Haberleşme) kullanan yeni Apple Pay de dahil 
olabilir. Bu, güvenlik araştırmaları için olgun bir pazar ve biz Apple Pay, sanal cüzdanlar ve diğer sanal ödeme sistemlerindeki zayıf noktalar hakkında güvenlik açığı uyarılarının verilmesi bekleniyor. 

Gostev sözlerine şu şekilde devam eti:"Yeni Apple Pay'e yönelik ilgi en üst düzeyde benimsenmesini sağlayacak ve kaçınılmaz olarak bu işlemlerden paylarına düşeni almak isteyen birçok siber suçluyu da kendine çekecek. Apple'ın tasarımı gelişmiş bir güvenliğe (sanal işlem verileri gibi) sahip olacak. Bununla birlikte korsanların bu uygulamanın özelliklerinde ne gibi açıklar bulacaklarını da merakla bekliyoruz." 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x