Orta Karadeniz'in ilk 'Teknopark'ı
banner40

banner39

Orta Karadeniz'in ilk 'Teknopark'ı

07 Şubat 2014 Cuma 16:42

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Orta Karadeniz Bölgesi’nin ilk Teknopark'ının Tokat’ta kurulduğunu söyledi.

Orta Karadeniz'in ilk 'Teknopark'ı
Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Orta Karadeniz Bölgesi'nin ilk Teknopark'ının Tokat'ta kurulduğunu söyledi.
Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, İl Özel İdaresi, Ticaret Ve Sanayi Odası, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Ticaret Borsası işbirliği ile kurulan Teknopark'ın kısa sürede faaliyete geçmesi bekleniyor. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 16 bin 467 metrekare alanda 2012 yılı Haziran ayında inşaat çalışmaları başlatılan ve bölgeye önemli katkılarının olması beklenen Teknopark'ta 35 ofis yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ar-Ge ünitelerinin Teknopark'ta üniversite ve sanayi ile birlikte yer aldığında kurumların gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Orta Karadeniz Bölgesi'ndeki faaliyete geçecek olan ilk Teknopark'ın Tokat'ta kurulmuş olacağına dikkat çeken Rektör Şahin, "Bu çok daha önemli. İnşallah kısa süre içinde faaliyete geçtiğinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Tokat'ın sanayisi ve gelişmesine önemli katkıları olacak. Sadece Tokat değil bölgenin ilk Teknopark'ı olacak. En yakımızda Sivas'ta var. Kuruluş aşamasında Çorum ve Samsun'da devam ediyor ama Tokat Teknopark bölgede tamamlanarak faaliyete geçecek olan tek Teknopark olacak. Dolaysısı ile bunun kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Teknopark'ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkılarıyla tamamlandığına dikkat çeken Rektör Şahin, hiçbir aksaklığa yol açmadan güzel ve modern bir ortamda Teknopark çalışanlarının faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

haberler.com
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x