Microsoft'un patronunu Nokia işinden etti
banner40

banner39

Microsoft'un patronunu Nokia işinden etti

06 Mart 2014 Perşembe 10:58

Yazılım devi Microsoft'un Nokia'yı satın almasıyla birlikte çok geçmeden emekliye ayrılan şirketin eski CEO'su Steve Ballmer'ın sonunu Nokia alımının getirdiği ortaya çıktı.

Microsoft'un patronunu Nokia işinden etti
Yaklaşık 10 yıl boyunca Microsoft'u yöneten ve pek çok önemli işe imza atan Steve Ballmer'ın en büyük isteklerinden biri Nokia'nın telefon bölümünü ve şirketin harita uygulaması Nokia HERE'i Microsoft'un satın almasıydı.
Bloomberg Businessweek'in haberine göre geçen haziran ayında Nokia alımıyla ilgili sert tartışmalar yaşandı. Microsoft'un yönetim kurulu Nokia alımına sıcak bakmazken Ballmer ise Nokia konusunda oldukça ısrarcıydı ve tartışmalar öyle hararetlendi ki tartışmanın yapıldığı toplantı odasının dışına bile Ballmer'ın sesleri yayılmaya başladı.

Nihayetinde yönetim kurulu Ballmer'ın ısrarı neticesinde Nokia'yı 7.2 milyar dolara bünyesine katma kararı aldı. Ancak her ne kadar Ballmer istediğini alsa da Nokia alımı ertesi artık hiçbir şey eskisi gibi değildi. Yönetim kurulu Bellmer'ı karşı soğuk bir tavır sergilemeye ve Ballmer'ı emekliye ayırmak için baskı kurmaya başladı.

Microsoft'un efsane ismi Bill Gates'in de Ballmer için herhangi bir adım atmaması neticesinde çok geçmeden Ballmer görevini bırakmak zorunda kaldı ve emekliye ayrıldı.
banner5

Yorum Gönder

@name x