iPhone 6 çöktü!
banner40

banner39

iPhone 6 çöktü!

25 Eylül 2014 Perşembe 11:19

Dün gece saat 20:00 sıralarında yayınlanıp, yaşanan sorunlar nedeniyle 2 saat içerisinden kaldırılan iOS 8.0.1 hakkında Apple'dan açıklama geldi. Detaylar haberimizde.

iPhone 6 çöktü!
Geçtiğimiz hafta iOS 8'i iPhone 4S ve üstü kullanıcılarının kullanımına sunan Apple, gelen ilk hata raporları ve eleştiriler doğrultusunda dün gece iOS 8.0.1 güncellemesini yayınlayıp bu sorunların bir kısmının önüne geçmeyi planlamıştı. Ancak işler beklenildiği gibi gitmedi ve yayınlanan güncellemenin bazı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının Touch ID'lerinin çalışmamasına ve yaşanan hücresel bağlantı sorunu sebebi ile telefonlarının çekmemesine sebep olduğu ortaya çıktı.
iOS 8.0.1 Yayınlandı ve Kaldırıldı!

Yaşanan bu gelişmenin ardından Apple, iOS 8.0.1'i imzalamayı durdurup, tamamen kaldırdı ancak bazı kullanıcıların cihazları iOS 8.0.1'de kaldı. Yaşanan olayların üstüne bir açıklama yayınlayan Apple, yaşanan sorunların farkında olduğunu ve kullanıcıların iTunes ile, verilen adımları takip ederek iOS 8.0'a geri dönebileceklerini açıkladı. Ayrıca yapılan açıklamada iOS 8.0.2'nin de önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacağı belirtildi.

iOS 8.0'a Nasıl Geri Dönülür?

Dün yaşanan olayları sizlere sürekli güncelleme ile aktardıktan sonra bir de ayrı bir haber ile iOS 8.0.1'den nasıl iOS 8.0'a geri dönebileceğinizi aktarmıştık. Apple yaptığı açıklamada takip edilmesini belirttiği adımlar da aynı şekilde.

iOS 8.0'a geri dönmek için yapmanız gereken iCloud ayarlarından iPhone'umu Bul özelliğini kapatıp, telefonunuzu bilgisayara bağlayıp iTunes'u açmak. Daha sonra iTunes ile telefonunuz yedekleyip, cihazınıza uygun iOS 8.0 IPSW dosyası ile telefonunuzu güncellemek. Detaylı adımlar için buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Eğer iPhone 6 veya iPhone 6 Plus kullanmıyorsanız ve bu sorunlardan herhangi birini yaşamıyorsanız bu işlemleri yapmanız zorunlu değil. Muhtemelen önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan iOS 8.0.2 güncellemesi ile telefonunuz iOS 8.0.1'den iOS 8.0.2'ye güncelleyebilirsiniz.


Kaynak: ShifDelete
banner5

Yorum Gönder

@name x