iOS 7 Yayınlandı
banner40

banner39

iOS 7 Yayınlandı

18 Eylül 2013 Çarşamba 13:41

Uzun süredir beklenen iOS 7′nin stabil çalışan sürümü bugün yayınlandı. Apple’ın yeni arayüz ile kullanıcılarına sunduğu mobil işletim sistemi yüklemeye hazır.

iOS 7 Yayınlandı
Ancak iOS 7′yi yüklemeden önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Nasıl yükleneceği ve nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili bir kaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum.

İlk olarak mobil cihazınınızın iOS 7 uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Uyumlu olan cihazlar; iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, Retina Ekranlı iPad, iPad2 ve iPod Touch.

ios7 Desteklenen Telefonlar

Yayınlandığı gün milyonlarca kullanıcı tarafından indirilmeye çalışıldığı için sunucular normalden daha fazla yoğun ve yavaş olacaktır. Güncelleme sırasında cihazınızın kapalı kalmaması için gün sonunda yada yayınlandıktan 1 gün sonra indirmeyi deneyebilirsiniz. Aksi durumda indirme işlemi çok uzun sürecektir.

Yükleme sırasındaki herhangi bir sorunu önlemek için iTunes sürümünüzün son sürüm olmasına dikkat etmelisiniz. iTunes’u güncelleyebilir yada http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden son sürümünü indirip, kendiniz kurabilirsiniz.

Güncelleme yapmadan önce mutlaka cihazınızı yedekleyin. Dilerseniz iCloud üzerinden de yedek alabilirsiniz.

Wi-Fi üzerinden direkt olarak iOS 7 güncellemesini yükleyebilmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Günelle menüsüne girerek, karşınıza çıkan yönergeler doğrultusunda cihazınızı güncelleyebilirsiniz.

iTunes üzerinden güncelleme özelliği çok daha güvenli olacağını düşündüğüm için, güncellemelerinizi iTunes üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Bu işlem için cihazınızı usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlamak ve iTunes’u açmak (normalde otomatik olarak açılıyor). Sol menüde cihazınız görünecektir, üzerine tıkladığınız zaman gelen ekranda Güncellemeleri denetle isimli butonu göreceksiniz. Bu bu butona tıklayarak devam ediyoruz. Gelen ekranda indir ve güncelle çıkacak eğer hemen indirip kurmak istiyorsanız bu butonu kullanabilirsiniz. İndirip daha sonra kurmayı düşünüyorsanız sadece indir butonuna basabilirsiniz.

Güncelleme esnasında cihazı meşgul etmemeye çalışın.


banner5

Yorum Gönder

@name x