Google'dan yeni iş birliği
banner40

banner39

Google'dan yeni iş birliği

26 Mart 2014 Çarşamba 10:32

Google, ünlü güneş gözlüğü markaları Oakley ve Ray-Ban'in yardımı ile akıllı gözlüğün tasarımını geliştirip daha geniş bir kitleye ulaşacak.

Google'dan yeni iş birliği
Google, yaptığı açıklamada Ray-Ben, Oakley gibi ünlü markaların sahibi İtalyan Luxottica Group ile işbirliği yaptığını duyurdu. 
Luxottica, Google’a, akıllı gözlüğü Google Glass’ın çerçevelerinin tasarlanması, üretilmesi ve ulaştırılmasında yardımcı olacak. Böylece Google Glass’ın sadece teknoloji severlerin kullanabileceği bir ürün olmaktan çıkarak, kullanıcı alanının genişleyebileceği düşünülüyor. Google Glass, hali hazırda sadece yazılım geliştiriciler ve ürünün gerçek anlamda meraklıları tarafından kullanılıyor.

TÜKETİCİYE BU MAĞAZALARDAN ULAŞACAK

Google’ın açıklamasına göre Luxottica, ABD’de, 5 binden fazla perakende mağazayı işletiyor. Google, açısından bu mağazalar da büyük önem taşıyor. Çünkü Google Glass’ın son tüketiciye bu mağazalar üzerinden de ulaştırılması planlanıyor. Google yaptığı açıklamada, “Luxottica’nın perakende ve toptan satış kanalları, gelecekte daha çok insana ulaşmamızda iyi bir imkan sunacak” dedi.

Bu düzenlemenin sadece ABD pazarını hedeflediği de belirtildi. Google hali hazırda Explorer programı çerçevesinde Google Glass gözlüğünün satışını teknoloji meraklılarına yapıyor” denildi. Bu işbirliğinin ilk meyvelerini ne zaman vermeye başlayacağı konusunda ise, anlaşmanın finansal ayağı henüz tamamlanmadığı için  herhangi bir açıklama yapılmadı.

haberler.com
banner5

Yorum Gönder

@name x