Google öyle bir şey yaptıki...
banner40

banner39

Google öyle bir şey yaptıki...

19 Mart 2014 Çarşamba 10:16

Google'ın giyilebilir teknolojilerle ilgili Google Glass'tan sonraki adımı beklentilerimizin hayli ötesinde oldu.

Akıllı saat bekleyenler, akıllı saatlere özel bir işletim sistemine merhaba diyebilir: Google Android Wear. Başta saatler olmak üzere giyilebilir teknolojiye özel olarak geliştirilen Android Wear, Motorola'dan LG'ye ve Samsung'a kadar birçok teknoloji devi tarafından destekleniyor.

Android Wear'ın en önemli özelliklerinden biri fitness aktivitelerine tam uyumluluğu olacak. Google tarafından yapılan açıklamaya göre koşarken gerçek zamanlı hız, mesafe ve süre gibi bilgilere saatinizden kolayca erişebileceksiniz. Google Now işlevinin de dahil edildiği Android Wear saatlerde hatırlatıcılar da size mesajlarınızı, e-posta veya çağrılarınızı gösterecek.

Yeni işletim sistemini diğer akıllı saat teknolojilerinden ayıran en önemli özellik ise elbette Android ile tam uyumluluk olacak. Böylelikle sadece çağrı ve SMS değil, telefonunuzda bildirimini almak istediğiniz tüm uygulamalarla ilgili uyarıları saatinize yönlendirmeniz mümkün olacak. "Ok Google" sesli komutuyla kolayca arama yapılabilen Android Wear saatler, çoklu ekran özelliğini de barındırıyor.

Üreticiler Sırada

Asus, LG, HTC, Motorola ve Samsung gibi mobil devleri, giyilebilir teknolojilere Android Wear ile adım atmak için sıraya girmiş durumda. Üstelik videoda görüldüğü üzere Motorola şimdiden bir modeli tamamlamış bile. Üstelik sistemin yine herkesin erişimine açık olması, teknoloji şirketlerinin yanı sıra Fossil gibi markaların da kendi akıllı saatlerini üretmelerini sağlayacak.

Geliştiriciler için bir ön inceleme sürümünün hazırlandığı Android Wear'ın ne zaman tamamlanmış modellerde piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Ancak önümüzdeki Haziran ayında gerçekleştirilecek Google I/O etkinliğinde çok daha geniş bir içerikle karşılaşacağımıza dair umutlarımız yüksek.
banner5

Yorum Gönder

@name x