Geleceğine yön verecek 10 konsept araç modeli
banner40

banner39

Geleceğine yön verecek 10 konsept araç modeli

26 Ekim 2014 Pazar 13:51

İş ya da zevk için olması fark etmez, hepimiz arabalarımızın ailemiz ve çevremiz için güvenilir olmasını aynı zamanda da fiyatıyla elimizi yakmamasını istiyoruz. Peki biz sırf elimizi yakmasın diye ezber bozan araçlardan kaçıyor muyuz? Sanıyoruz ki evet. İşte size kaçmadan önce biraz düşündürecek sadece dış tasarımdan ötesine sahip yenilikçi 10 tasarım!

Geleceğine yön verecek 10 konsept araç modeli
Bütün çığır açan gelişmeler, fikir olarak ilk ortaya atıldıklarında çılgınca bulunmuştur. Ancak günümüzün sıradan haline gelmiş ve vazgeçilmez bir çok ürünü de bu çılgın fikirlerin başarılı uygulamaları sonucunda hayatımıza girmiştir.

Otomotiv sektöründe de bugün standart haline gelmiş bir çok tasarım aslında bir zamanların sıra dışı modelleri. İşte size bugün absürt gelecek ancak otomotivin geleceğine yön verebilecek 10 konsept araç modeli...
1) Splinter



Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi’de Joe Harmon tarafından tasarlanan araç tamamen ahşaptan! Güvensiz gibi görünebilir ancak araç standart trafik kazalarında sıradan bir otomotivle aynı şekilde hasar alıyor. 


2) Smart Forjeremy

 
 
Tasarımcı Jeremy Scott hem kullanışlı hem şık olan bu araca kanatlar ekleyerek imzasını atmış. Aracın temel konsept amacı, özel modifikasyonların kolay adapte edilebildiği bir kişisel otomobil modeli yaratmak. Herkesin kafasındaki araç modelini kolayca tasarlayıp fabrika çıkışlı sipariş edebileceği bu teknoloji sayesinde gelecekte herkesin araç tasarımı değiştirilebilen telefon kapaklarından farksız olacak. 

3) Airpod 
 
 
 
Bu araç Fransız Andraud ve Tessie tarafından çevre dostu olacak şekilde tasarlandı. Ancak maalesef Airpod ekolojiye zarar vermeyen bir araç haline gelemedi. Geliştirmeler sürüyor. İlk başarılı prototipin, otomotiv yakıtlarını sonsuza kadar değiştireceği öngörülüyor. 

4) BIOME 
 
 
 
Mercedes’in basın açıklamasında Mercedes-Benz BIOME ‘un doğadan ilham alınarak tasarlandığı ve üretildiği andan son anına kadar ekosistem içerisine entegre olduğu belirtildi. 

5) sQuba 
 
 
 
İsveç firması Rinspeed’in CEO’su Frank M. Rinderknecht tarafından tasarlanan sQuba hem karada hem denizde kullanabileceğiniz bir araç. sQuba James Bond’un oynadığı 1977 yapımı The Spy Who Loved Me( Beni Seven Casus) filminden ilham alınarak tasarlandı. 

6) Batmobil 
 
 
 
Bu araç Casey Putsch tarafından 5 ay içinde roket malzemelerinden polikarbonata kadar pek çok gereç kullanılarak tasarlandı. 

7) Metromorph 
 
 
 
Kendi kendine park edebilen, dairenizden sokağa rahat geçin diye asansöre dönüşebilen Metromorph, Roman Mistiuk tarafından tasarlandı. Bugün kendi kendine park edebilen araçlar yavaş yavaş hayatımıza giriyorsa bunu, Metromorph gibi çılgın tasarımlara borçluyuz. 

8) eRinGo EV
 
 
 
İranlı bilgisayar grafikeri Mohammed Ghezel tarafından tasarlananmış halka şeklinde dönebilen bir konsept araç. Standart dört tekerlek modelinin geçireceği evrimi gözler önüne seren bir tasarım.

9) Transition 
 
 
 
Terrafugia'nın Transition’ı kurşunsuz benzinle hem karada hem havada kullanabileceğiniz bir tasarım. Uçan arabalar yakında hayatımıza girdiğinde bu prototip, uçan araba teknolojisinin öncüsü olacak. 

10) P-Eco 
 
 
 
Jung-Hoon Kim tarafından tasarlanan P-Eco şehir yaşantısında hayatınızı kolaylaştıracak elektrikli bir araba. Günümüzde zahmetli ve pahalı olduğu için hayatımıza tam olarak giremeyen elektrikli arabalar için P-Eco önemli bir basamak konumunda.



Kaynak: businessinsider.com
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x