Facebook'tan yeni özellikler
banner40

banner39

Facebook'tan yeni özellikler

01 Mayıs 2014 Perşembe 14:02

Facebook'un üç yıl aradan sonra ilk kez düzenlediği f8 Geliştirici Konferansı'nda sahneye çıkan CEO Mark Zuckerberg, Facebook'a eklenen yeni özellikleri tanttı.

Facebook'tan yeni özellikler
Üçüncü parti web servislerine ve uygulamalara üye olurken Facebook hesabını kullanmanı sağlayan Facebook Login, artık mahremiyetini koruma altına alıyor. İnsanların üçüncü parti servislere Facebook Login ile giriş yaptıklarında mahremiyet konusunda çekinceleri olduğunu fark ettiklerini belirten Zuckerberg, anonim giriş yapma özelliği ile bunun önüne geçtiklerini söyledi.

Yeni özellikle birlikte, herhangi bir siteye veya uygulamaya Facebook hesabın ile üye olmak istediğinizde, kimlik bilgilerinizi giriş yapmak istediğiniz servisle paylaşmamayı; hangi bilgilerin paylaşılacağını siz seçebiliyorsunuz.

Söz konusu web sitesine veya uygulamaya kimlik bilgileriniz, vermemeyi seçtiğinizde, size özel Facebook ID'si paylaşılıyor ve bu sayede servisi deneyimlerken hiçbir kısıtlama ile karşılaşmıyorsunuz.

Anonim olarak giriş yaptıktan bir süre sonra eğer uygulama veya servis güveninizi kazanırsa, doğrudan Facebook hesabınız ile giriş yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında, Facebook Login'e eklenen bu yeni özellik, bir nevi risksiz deneme metoduna benzetilebilir.
Mobil uygulamalara beğen tuşu geliyor

Etkinlikte sahneye çıkan Facebook Stratejik Ortaklıkları Direktörü Ime Archibong, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni 'mobil beğen' tuşunu tanıttı.


Firma, aynı zamanda yeni mobil beğen tuşunu ortaklık programına katılan tüm mobil geliştiricilerin hizmetine sunacak. Bu sayede üçüncü parti mobil uygulama ve servislere de beğen tuşu eklenebilecek.

Mobil beğen tuşu, kullanıcıların alışkın olduğu tarzdaki beğen tuşu gibi paylaşım yapmasını sağlıyor. Kişi, tablet veya akıllı telefonundan uygulama deneyimlerini Facebook üzerinde paylaşabiliyor. Mobil beğen tuşunun yanı sıra, 'Mobile Gönder' ve 'Messenger ile Paylaş' özellikleri de mobil servislerde konumlandırılmaya başlanacak.


Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x