Çocukların “eski bilgisayar“ merakı
banner40

banner39

Çocukların “eski bilgisayar“ merakı

24 Nisan 2014 Perşembe 10:11

Safranbolu Kent Tarihi Müzesinde, 250 eski bilgisayarın yer aldığı bölüm en çok çocuklar tarafından ziyaret ediliyor

Çocukların “eski bilgisayar“ merakı
Safranbolu Kent Tarihi Müzesinde,  250 eski bilgisayarın yer aldığı bölüm en çok çocuklar tarafından ziyaret ediliyor.
Kaymakam Murat Bulacak, 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçede, farkındalık oluşturmak amacıyla bilgisayarın tarihini de çocuklara gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'den bilgisayar tarihinin, çok eski olmadığını vurgulayan Bulacak, şöyle konuştu:

"Günümüzde bilgisayar çocuklarımızın her anlamda hayatına girdi. Çok hızlı ilerleyen ve değişim gösteren bir sektör. Her gün farklı modeller üretiliyor. Her gün üretilen bu modeller bir öncekini eski yapıyor. Çocuklarımız eski bilgisayarları tanısın istiyoruz. İlçemizde kurulan bu müzeyi en çok çocuklarımız ziyaret ediyor. Onların ilgisini çekiyor. Eski bilgisayarları gören çocuklarımız, gözlerine inanamıyor. Müzemizde bilgisayarlar hakkında bilgiler de var. Çocuklarımız bunları okuyarak bilgi ediniyor."

Bulacak, hızlı değişen dünyada, kısa bir zaman tüneli oluşturduklarını belirterek, "Müzede sergilenen bilgisayarlar, çalışır durumda. Bilgisayarlar müzede belli bir kronolojiyle sergileniyor. 1978'lerden bu yana Türkiye'de kullanılan bilgisayarlardan örneklerin bulunduğu müzemizde, bilgisayar tarihinin kilometre taşlarını incelemeniz mümkün. Açılalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Busürede müzemize gelen yaklaşık 200 bin kişinin yüzde 70'ini çocuklar oluşturdu. Çocuklarımızın bilgisayar tarihine duyduğu ilgi bizi mutlu ediyor" ifadesini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x