Bolu'ya Bilim ve Teknoloji Müzesi kurulacak
banner40

banner39

Bolu'ya Bilim ve Teknoloji Müzesi kurulacak

03 Şubat 2014 Pazartesi 18:20

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: "Bilim ve Teknoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamamlanacak"

Bolu'ya Bilim ve Teknoloji Müzesi kurulacak
 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bilim ve Teknoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamamlanacak" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine, Bilim Ve Teknoloji Müzeleri'nin AK Parti iktidarında büyük şehirlere yapılmasının kararlaştırıldığını ve paralarının ayrıldığını söyledi.
Bou'ya da müzenin yapılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Yılmaz, "Bizim geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde, Bursa’nın Bilim ve Teknoloji Müzesinin açılışında projesini hazırladık. Gerekli görüşmelerimiz sonucunda projemiz TÜBİTAK’a gidip geldi, şuanda belli bir aşamaya kadar geldik ve  5 milyon liralık kredi sözü aldık" diye konuştu.

Bilim ve Teknoloji Müzesinin yapılacağı yer konusunda bilgi veren Yılmaz, "Eskiden yapılan çok katlı otopark dediğimiz, en üstünü spor merkezi olarak açtığımız, en alt katını hayır çarşısı olarak kullandığımız binanın spor merkezi altında ki kat Bilim ve Teknoloji Müzesi olacak şekilde ayrıldı"  ifadesini kullandı.

Yılmaz, "Şu anda 2 bin metrekare alanın Bolu için yeterli olduğunu, ileriki dönem içinde Bolu büyüdükçe genişletebileceğimizi ifade ettik. Bu proje şu anda son aşamaya geldi. Bilim ve Teknoloji Müzesi yı sonuna kadar tamamlanacak" dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x