4A uydusuna geçiş tarihini açıkladı
banner40

banner39

4A uydusuna geçiş tarihini açıkladı

11 Eylül 2014 Perşembe 09:46

Türksat, 4A uydusuna geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişikliklerinin, 17 Eylül 2014 tarihini 18 Eylül 2014 tarihine bağlayan gece yarısı yapılacağını açıkladı.

4A uydusuna geçiş tarihini açıkladı
Türksat A.Ş.’den yapılan açıklamada, Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrünün 2016 yılının başında tamamlanacağı hatırlatılarak, söz konusu uydu üzerindeki yayınların Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, yeni TV kanallarıyla birlikte Türksat uyduları üzerindeki TV kanal sayısı 500’ün üzerine çıkacağı kaydedildi.
"KULLANICILARA DAHA FAZLA TV VE RADYO KANALI İZLEME İMKANI SUNMAKTADIR"

Türksat’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarının yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği belirtilerek, yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edildi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer uydu alıcıları içinse, 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek ’Şebeke Taraması’ yapılmalıdır. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42° yörüngesinde kullanıcılara daha fazla TV ve radyo kanalı izleme imk?nı sunmaktadır."

14 TEMMUZ’DA ERTELENMİŞTİ

Türksat, daha önce 14 Temmuz olarak açıkladığı televizyon frekans değişikliklerini, Ramazan ayı nedeniyle yayıncı ve vatandaşlardan gelen talep sebebiyle ertelendiğini açıklamıştı.
banner5

Yorum Gönder

@name x