20. Yıl için görkemli kutlama
banner40

banner39

20. Yıl için görkemli kutlama

12 Kasım 2014 Çarşamba 09:20

Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, kuruluşunun 20. yılını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı bir resepsiyon ile kutladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akça, “4G ihalesini bekliyoruz. Türkiye’nin mobil iletişim çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

20. Yıl için görkemli kutlama
Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell’in kuruluşunun 20. yıl dönümü nedeniyle dün akşam Ankara Rixos Oteli’nde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İzmir milletvekili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Davut Dursun, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, şirketin kurucuları Murat Vargı ve Mehmet Emin Karamehmet ile siyaset ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.
Sektörü de büyüttü

Program Turkcell’in tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça, yaptığı konuşmada Turkcell’in kuruluşunun örnek bir girişimcilik hikayesi olduğunu vurguladı. Turkcell’in 20 yıldır liderliğini koruduğunu belirten Akça, şirketin kendisi büyürken sektörü de büyüttüğünü dile getirdi. Akça, şunları söyledi: “İş ortaklığı sistemini oluşturdu, istihdam yarattı. Ekosistem ile birlikte büyüdü. Ülke ekonomisine ciddi kaynak sağladı. Hazineye vergi ve mali yükümlülük karşılığı olarak 60 milyar lira ödedi. Teknolojide Türkiye’nin kendine güveninin artmasına önemli ölçüde destek oldu. Yolculuğun bu noktasında, yurt içinde gönüllerin markası haline gelmekten, yurt dışında haklı olarak, ‘Türkiye’nin Turkcell’i unvanını kazanmış olmaktan gurur duyuyoruz.”

2023 vizyonu

Akça, herkesin 2023’e odaklandığını, bu yolda Türkiye için bilişimde üreten ülke olmanın bir ihtiyaç olduğunu, mobil teknolojinin bu çalışmanın kaldıraçlarından biri olacağını söyledi. Bilişim sektörünün GSYH’ye katkısının yüzde 1,8’den yüzde 8’e, yazılım ihracatının 500 milyon dolardan 10 milyar dolara  çıkartılması, sektörde yerli kullanımın yaygınlaştırılması ve hedeflere ulaşmada Turkcell’in lokomotif olacağını dile getiren Akça, şöyle devam etti: “Yakın zamanda 4G/Dördüncü nesil ihalesini bekliyoruz. Mobil internette yeni bir dönemin başlıyor olması bizi heyecanlandırıyor. Türkiye’de mobil iletişim çıtasını yükseltmeye ve Türkiye için değer yaratan sektör olarak büyümenin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Her yerde, her zaman sağlamaya çalıştığımız yüksek çekim gücünü ve kaliteli ses hizmetini daha verimli kılmak için çalışıyoruz. Teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten şirket olmak için 2023 hedefi için hatta 2053 ve 2071 hedefleri için çalışıyoruz. Türkiye’nin Turkcell’inin 20. yaşı hayırlı olsun. Görevimiz, Turkcell’i gelecek yüzyıla hazırlamaktır. Nice yüzyıllara.”

Bir adım önde girdik

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, slayt gösterisi ile bir sunumda bulunarak Turkcell’i anlattı.
Ciliv, “Bugüne dek dünyada ve ülkemizde birçok ilke imza atarak, ilk günden bu yana Türkiye’de sektörün lideri olduk. Bununla yetinmedik, 9 ülkede 71 milyona ulaşan müşterimize hizmet götürerek bölgesel güç haline geldik. Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi vizyonumuzla Turkcell takımı olarak yıllardır yaptığımız çalışmalar sayesinde tüm dünyayı etkisi altına alan mobil internet çağına bir adım önde girmeyi başardığımızı görüyorum” diye konuştu.
Turkcell’in 25 milyar lirayı bulan yatırımları sayesinde Türk insanının, şirketlerin, kurumların elinde, sahip oldukları gerçek potansiyeli açığa çıkarmalarına imkan veren müthiş bir fırsat eşitliği bulunduğuna işaret eden Ciliv, şunları dile getirdi:
“Fransa’nın saygın üniversitesi INSEAD’ın raporuna göre, mobil şebeke kapsamasında son üç senedir Türkiye dünya birincisi konumunda. Turkcell Superonline ile evlere kadar saniyede 1000 Megabit internet hızımız ile Türkiye’yi dünyada ilk 4 ülke arasına soktuk. Bugün artık en ücra köşesine kadar  erişilebilir olan bir Türkiye var. Bilgiyle, inovasyonla, sağlıktan eğitime, sivil savunmadan tarıma kadar pek çok alanda mobil teknolojileri kullanarak insanımıza, devletimize toplumsal ve ekonomik fayda sunmak mümkün. Artık Türkiye’de olmak dezavantaj değil, tam aksine avantaj. İnsanlarımızın bilgiye ve  teknolojik imkanlara daha çabuk ulaşacak olmasından hareketle ve yeniden kazandığımız özgüvenimizle artık Türkiye’nin zamanı.”
Törende; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile eski Bakan Binali Yıldırım’a plaket verildi.

2023 hedefi üreten ülke olma arzusu

Erdoğan, Turkcell’in kuruluş yıl dönümünü kutlayarak kuruluşundan itibaren büyümesinde ve gelişmesinde emeği geçenleri tebrik etti.
Erdoğan, Türkiye’nin lider mobil iletişim ve teknoloji kuruluşu olan Turkcell’in aynı zamanda dünya çapında marka şirketlere sahip olma hedefinin en başarılı temsilcilerinden biri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu vasfıyla da övgüyü, takdiri hak eden Turkcell’in, Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkı bizim için çok önemlidir. Başbakanlığım döneminde diğer ülkelerde sıkıntıya düştüğü her yerde Turkcell’in hakkını hukukunu koruduk, korumaya devam edeceğiz. Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren her Türk şirketi gibi Turkcell’in de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arkasında olduğunu bildiğine, daima hissettiğine inanıyorum. Biz, işini iyi yapan, ülkeye ve millete katma değer kazandıran herkesin yanında olduk, bundan sonra da aynı şekilde yanında olmaya devam edeceğiz. Turkcell, gerçekten de işini iyi yapan bir şirket.
Bugün Türkiye mobil iletişim alanında dünyanın en ileri en iyi ülkelerinden biriyse bunda Turkcell’in de büyük payı var. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıkları 25 milyar liralık altyapı yatırımları, yalnız şunu da söyleyeyim; bu yeterli değil tabii, bu  rakamın çok daha fevkinde olması lazım, bu altyapı yatırımıyla buna rağmen ülkemizin gururu olmuştur. Bu seviyeye yükselmesinde çok büyük katkısı olan özellikle Turkcell ailesine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Erdoğan, yerli cep telefonu üretimindeki konumuyla  istihdama yaptığı katkıyla sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de Turkcell’in ayrıca takdiri hak ettiğini söyledi. Erdoğan Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin en önemli unsurlarından birinin de bilişimde tüketen değil, üreten ülke olma arzusu olduğunu vurguladı.

Ciklet alır gibi...

Bütün girişimcilerin nereden nereye geldiklerinin mukayesesini yapmak zorunda olduklarını belirten Erdoğan, “Turkcell için de bu böyle. 20 bin adetten gelinen nokta, mukayesesi bile kabil değil. O zamanlar söylenseydi, milyonlar söylenseydi ‘Olur mu canım’ denirdi. Artık milyonlar konuşulmuyor, milyarlar konuşuluyor. Dünya nüfusunun üzerinde rakamlar telaffuz ediliyor. Çünkü bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane değil, 2-3. Adeta yarışıyorsunuz, her gün cep telefonları güncelleniyor, herkes birbirine havasını atıyor, bir de bu var. Bakkal dükkanından ciklet alır gibi alıyor. Böyle bir yaşam var tahrik ediyor insanı” dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x