Yazarların maç sonrası düşünceleri
banner40

banner39

Yazarların maç sonrası düşünceleri

10 Şubat 2014 Pazartesi 10:32

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın Akhisar Belediyespor karşısındaki saha içi kurgusu ve oyuncu tercihleri spor yazarlarının eleştirilerine maruz kaldı.

Yazarların maç sonrası düşünceleri
Avni Aker düştü!

İskender Günen – Sabah


Sonuçta bu maçta kaybedilen sadece üç puan ama Trabzon kimliğini yitirmiş. Koşmayan, mücadele etmeyen oyuncu sayısı çok fazla. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ne yazık ki bu görüntüleri ile sıradan bir takım bile değiller. Acı ama gerçek. Artık sorumluların hesap vermesi gerektiği düşüncesindeyim. Yoksa her geçen gün bu olumsuz tablo daha vahim olacak.

Cemal Ersen – Milliyet

Trabzonspor'un dün akşam takım olarak berbat görüntüsünün en önemli gerekçesi kuşkusuz Mustafa Akçay'ın oyuncu ve sistem tercihleri idi. Yeni transfer Alex'i ayağının tozuyla sahaya atan Akçay, savunma kurgusuyla bu denli oynamanın ağır faturasını da sahiplenmek zorunda kaldı. Zokora'yı stopere, Aykut'u sol beke çekip, kesici pozisyonuna Alex'i göndermesi büyük hataydı. Akçay bu gerçeği görüp oyuna müdahale ettiğinde, dakika 60'ı skor tabelası ise Akhisarspor'un iki farklı üstünlüğünü gösteriyordu. Bir başka fiyasko ise Janko ve Henriqueli çift santrfor denemesiydi.

Lütfü Özel – Vatan

Teknik direktörün oyuncu tercihine elbette saygı duymak gerekiyor. Bunun sahaya yansımasında aksaklık olursa eleştirilir. Emre'ye mi güvenmedi yoksa Janko'nun baskısından mı çekindi bilinmez farklı ve sürpriz 11'le başladı Akçay. Romen'i de belki görmek istedi ama o da kafasını kazıtarak hazır olunamayacağını hocasına sevimsiz bir biçimde gösterdi.

Serdar Bali – Star

Bu maçı Mustafa Akçay bu hale getirmiştir.Rumen futbolcuyu Trabzonspor alarak müthiş bir transfer yapmış!

"Yarın olsun bakarız"


Zokora'yı libero da oynayabilir diye düşünüyor ve söylüyordum ama mümkünse değil libero onsuz bir Trabzonspor sahaya çıkmalı. Tamam Aykut sol bek yerin değil ama kardeşim iki gol de kafaya çıkamadığın için oldu. Senden ricam maçları bir seyret de yürüme şekline bir bak!Trabzonspor için haftalar önce "Taraftar bu sene çok eziyet çeker" diye yazdım.  ve bir kez daha söylüyorum. Onur mükemmel kurtarışlar yapıp maçlardan puan çıkarmasaydı, bugün Trabzonspor'un durumu içler acısıydı.

Cengiz Tokgöz – Fotomaç

Sahaya çıkan 11'in yanlışlığının yanı sıra Akçay'ın oyuncu değişikliklerindeki hataları bardağı taşıran son damla oldu. İlk devresi müthiş bir mücadele şeklinde geçen maçın ikinci yarısında Akhisar Belediyespor üstündü.Hakem Ali Palabıyık, Kenan ile Emre'ye yapılan hareketlere "penaltı" çalmadı. Bu arada Akhisar'ın hakkını yemeyelim. Çok koştular, rakibin boşluklarını iyi gördüler. 3 gol atan Mehmet Akyüz çıkarken alkışlandı.

Serhat Demirtaş – Fanatik

Trabzonspor'da çok kilit noktalarda uzun zamandır o işlerin uzmanı değil devşirmeleri oynuyor. Çok geriye gitmeyelim. Dün geceki sol beki aslında stoper, stoperi aslında ön libero, forveti aslında tamamlayıcı eleman.Yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor, kaldı. Anlık iyi niyet ve şanslı dakikaları bir kenara koyun, Akhisar'ın resitali var 90 dakika boyunca. Savunamıyor, oyun kuramıyor, gol atamıyor. Sezonun en iyisi Onur bile kurtaramıyor.
banner5

Yorum Gönder

@name x