Üç büyükler yırttı, Trabzonspor'a şok!
banner40

banner39

Üç büyükler yırttı, Trabzonspor'a şok!

20 Kasım 2014 Perşembe 17:24

Futbolcuları kulüplerinden en az üç maç uzak tutacak Afrika Uluslar Kupası'na Galatasaray ve Beşiktaş hiç oyuncu göndermezken, Fenerbahçe yalnız bir ismini kaybedecek. Trabzonsporlu beş oyuncu ise takımından uzak kalacak.

Üç büyükler yırttı, Trabzonspor'a şok!
Türkiye'deki kulüplerin belalısı Afrika Uluslar Kupası'nda eleme maçları sona erdi ve katılacak takımlar belli oldu. 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Ekvator Ginesi'nin ev sahipliği yapacağı, kulüplerin oyuncularından uzun bir süre yararlanamamasına yol açan ve bu yüzden 'Kara turnuva' olarak adlandırılan dev organizasyon için Süper Lig'den gidecek oyuncular da belli oldu.
 
Dört büyükler içerisinde en kazançlı takımın Fenerbahçe olduğu göze çarparken, en çok darbe yiyen ekip ise Trabzonspor oldu. Bu kupanın son şampiyonu olan Nijerya, son maçta takılıp elemeleri geçemeyince, sarı-lacivertlilerin yıldız Emmanuel Emenike evde kaldı. Yine takımın bir diğer önemli golcüsü Pierre Webo da milli takım kariyerini sonlandırdığı için Kamerun Milli Takımı'nda yer almayacak.
Fenerbahçe'nin sadece Senegal için Moussa Sow'u vereceği turnuva için Trabzonspor ise en önemli silahlarını kaybedecek. Bordo-mavili ekipten tam 5 oyuncu Afrika Uluslar Kupası'na gitmek için
Türkiye'den ayrılacak.  
 
Geçtiğimiz yıllarda Drogba ve Eboue başta olmak üzere kadrosunda çok sayıda Afrikalı oyuncu bulunduran Galatasaray ise bu yıl bu kontenjanı boşaltmış olmanın rahatlığını yaşayacak. Sarı-kırmızılılarda sadece Aurelien Chedjou'nun durumu belirsizliğini koruyor. Uzun bir süredir milli takıma çağrılmayan deneyimli oyuncunun büyük ihtimalle finallerde de yer almayacağına dikkat çekiliyor. 
Beşiktaş'ın da kadrosunda tek bir Afrikalı oyuncu bulunuyor. Senegalli futbolcu Demba Ba, ülkesinin finallere katılması nedeniyle turnuvaya katılma ihtimali bulunuyor. Ancak son iki maçın kadrosuna alınmayan futbolcunun ardından hocasını hedef alan açıklamaları ve West Ham United'ın Premier Lig'de fırtına gibi esen Senegalli golcüsü Sakho nedeniyle Demba Ba'nın turnuvaya çağrılma ihtimalinin son derece zayıf olduğu belirtiliyor.  
 
TRABZONSPOR: Essaid Belkalem, Carl Medjani (Cezayir), Kevin Constant (Gine), Waris (Gana), Yatabare (Mali)


Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler
banner5

Yorum Gönder

@name x