Trabzonspor'dan buruk veda!
banner40

banner39

Trabzonspor'dan buruk veda!

27 Şubat 2015 Cuma 09:56

Trabzonspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Napoli'ye 1-0 kaybetti ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

Trabzonspor'dan buruk veda!
UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Trabzonspor, deplasmanda Napoli ile karşı karşıya geldi. Bordo-Mavili temsilcimiz, turun ilk ayağında evinde konuk ettiği İtalyan rakibine 4-0 mağlup olmuştu. Karadeniz ekibi, Napoli'ye bu kez de 1-0 kaybetti ve elendi.
San Paolo Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı müsabakada ilk düdük çaldı. Çizme ekibi, mücadelenin 19. dakikasında öne geçmeyi başardı. Hızlı gelişen atakta kaleci Hakan Arıkan'dan dönen topu önünde bulan De Guzman, boş fileleri havalandırdı: 1-0. Karşılaşmanın geriye kalan bölümünde Trabzonspor istediği golü bulamayınca bu sezon için Avrupa macerasına nokta koydu. Bu sonuçla birlikte Napoli, son 16 turuna yükseldi.

Fırtına'da 3 farklı isim

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de son oynadığı Kasımpaşa maçına göre kadrosunda 3 değişikliğe gitti. Teknik direktör Ersun Yanal, UEFA’ya isimleri bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant’ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik’e ilk 11’de şans verdi.

Tribünde 300 Türk

Trabzon’da oynanan ilk maçı 4-0 kaybetmesine karşın Avrupa, İtalya ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 300 taraftar, takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi Napoli taraftarları maça fazla ilgi göstermedi. 62 bin kapasiteli statta karşılaşma için 16 bin bilet satıldığı bildirildi.

Yine İtalyanlar!

UEFA Avrupa Ligi 2 Tur ilk maçında Trabzonspor, evinde 4-0 mağlup olduğu İtalyan ekibi Napoli’ye deplasmanda da 1-0 yenilerek Avrupa defterini kapattı. Trabzonspor, geçen sene de yine aynı turda Juventus’a deplasmanda 2-0, evinde de 2-0 yenilerek, turnuvaya veda etmişti. Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de son oynadığı Kasımpaşa maçına göre kadrosunda 3 değişikliğe gitti. Teknik direktör Ersun Yanal, UEFA’ya isimleri bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant’ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik’e ilk 11’de şans verdi. Napoli mücadeleye hızlı başladı. İlk maçta penaltı kaçıran Dries Mertens, Bordo-Mavili savunmayı oldukça zorladı. Cardozo, dünkü mücadelede de önceki maçlarda olduğu gibi beslenemedi! Erkan Zengin ve Özer Hurmacı’nın yaratıcılık adına etkisiz oyunları, bir de Mehmet Ekici’nin pasif kalışı Bordo-Mavililer’i çaresizliğe götürdü. Bir de 19. dakikada Guzman’ın attığı gol, Trabzon’un yok denecek kadar az umudunu iyice bitirdi. Ersun Yanal’ın ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleri skora etki etmedi. Napoli son 16’ya yükselirken, temsilcimiz ise bir Avrupa macerasına daha son noktayı koymuş oldu.


Fanatik
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x