Samsunspor iyi futbol oynamayı hedefliyor
banner40

banner39

Samsunspor iyi futbol oynamayı hedefliyor

23 Ağustos 2016 Salı 16:37

Teknik direktörü Korukır: - "Samsunspor mücadele ve oyun anlayışı olarak asla utanılacak futbol oynamayacak"

Samsunspor iyi futbol oynamayı hedefliyor
 TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, "Samsunspor mücadele ve oyun anlayışı olarak asla utanılacak futbol oynamayacak." dedi.
Korukır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer yasağı nedeniyle oyuncu alamamalarına rağmen genç oyuncuların Adana Demirspor karşısında çok iyi mücadele ettiğini söyledi.

Adana Demirspor'un da transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle yeni transferleri oynatamadığını hatırlatan Korukır, şöyle devam etti:

"Keşke oynatsalardı. Çünkü Adana Demirspor karşımıza tam kadro çıksaydı, 90 dakikalık maç 70 dakika durmayacaktı. Bu şaka değil. Bir futbolcu yatıyor, 2 dakika yerde kalıyor, aradan 1 dakika geçmeden başka futbolcuları tekrar durup dururken kendini yere atıyor. Bu, maç esnasında 20-30 defa oldu. Sakat olan oyuncu 2 dakika sonra koşa koşa oyuna giriyor, hayret ettim. Ben teknik direktörleri Erkan Sözeri'nin de böyle bir şey söylediğini düşünmüyorum. Altyapıdaki eğitim çok önemlidir. Doğru eğitim almazsan '2 dakika yatayım, 5 dakika yatayım, maçı soğutursun' düşüncesinde olunur."

Adana Demirspor maçında çok fazla gol pozisyonuna girdiklerini ancak oyuncularının fırsatları değerlendiremediğini anlatan Korukır, "Oyuncularım gerçekten iyi oynadı. Ayrıca taraftarlarımız da oyuncularımıza müthiş destek verdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Genç oyuncularımızda aslında taraftarlarımızın desteğine iyi cevap verdi ama maalesef tek eksiğimiz gol oldu." ifadelerini kullandı.



- "Pasif oynamayacağız"



Transfer yasağı nedeniyle tek bir oyuncu bile alamadıklarına dikkati çeken Korukır, şunları kaydetti:

"Belki transfer yapamadık ama bu dezavantajı oyuncularımız sahada 90 dakika mücadele ederek avantaja çevirmeye çalışıyor. Bizim transfer yasağımız var, elimizdeki oyuncular hep genç diye asla pasif oyun oynamayacağız. Kazansak da kaybetsek de bizi seyreden oyunumuzdan zevk alacak. Mağlup da olacağız ama Samsunspor mücadele ve oyun anlayışı olarak asla utanılacak futbol oynamayacak. Kötü oynayacağımız zaman olacak ama mücadele gücümüz hiç düşmeyecek. Bütün enerjimizi bu yönde harcıyoruz ve sürekli çalışıyoruz. Biz şöyle planlamamız yaptık. Ligin ilk devresine kadar ne kadar puan alabilirsek alacağız. Ondan sonra ligin devre arasında transfer yasağımız bitiyor, takımın gerekli yerlerine, yani kendimizi kandırmak için değil, doğru transferler yapacağız."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x