Kilo vermek için gitti, şampiyon oldu
banner40

banner39

Kilo vermek için gitti, şampiyon oldu

14 Nisan 2015 Salı 14:16

Ankara Güreş Spor Kulübü antrenörlerinden eski milli güreşçi Ahmet Özbege, kendisi gibi güreşi tercih ederek minderdeki başarısıyla gururlandığı kızından olimpiyat şampiyonluğu bekliyor.

Kilo vermek için gitti, şampiyon oldu
Güreşi bırakmasının ardından antrenör olarak gençleri yetiştirmeye başlayan Özbege, 5 yıl önce 12 yaşındayken kilo problemi olan kızı Ayşegül'ü (17) spor yapması için antrenman salonuna getirmeye başladı.
Zamanla güreşe ilgi duymaya başlayan Ayşegül, babasının da desteğiyle minderde yeteneklerini sergileme şansı buldu.

Katıldığı turnuvalarda çeşitli dereceler alan güreşçi, 11-12 Nisan'da Zonguldak'ta düzenlenen Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda da 70 kiloda birinciliği elde etti.

Baba Özbege, kızıyla sabahları temel dayanıklılık için ağırlık çalışması, akşamları ise teknik güreş idmanları yaparak uluslararası şampiyonlarda altın madalya kazanmak için sürekli çalıştıklarını söyledi.

Baba-kız antrenmanın olumlu ve olumsuz yanı olduğunu belirten Özbege, "Milli güreşçi olmam ve güreşin içerisinden gelmem bir avantaj sağlıyor. Ama baba-kız arasında duygusal bağ, dezavantaj. Bazen kırılganlıklar oluyor. Normal bir sporcu gibi bazı şeyleri yakalayamıyorsunuz. Doğal olarak baba-kız ilişkisinin verdiği yakınlık sahaya daha bir farklı yansıyor" diye konuştu.

Ahmet Özbege, kızının güreşle ilgilenmesinin yaşayabileceği en güzel duygulardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Evladıma bu spora yönelmesi için hiç baskı yapmadım. Kızımın kendi yeteneğinden kaynaklanan bir akış oldu. Onda bu potansiyel varmış. Kendi tercihiyle güreşe başlayan kızımın olimpiyat şampiyonu olmasını istiyorum. İnşallah, ülkemizin bayrağını uluslararası turnuvalarda dalgalandıracaktır. Özellikle olimpiyat şampiyonluğu bir sporcunun ulaşabileceği zirvedir. Bunun için de müsabakalara çok yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz"

- "Haftanın 7 günü antrenman yapıyorum"

Ayşegül Özbege de güreşe başladığı 5 yıl içerisinde çeşitli dereceler elde ettiğini, çalışmalarının meyvesini yeni yeni topladığını dile getirdi.

Hedefini her zaman yüksek tuttuğunu vurgulayan Özbege, "Bunun için elimden geleni yapıyorum. Haftanın yedi günü antrenmanlarla geçiyor. Turnuvalardaki birinciliklerimi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları elde ederek taçlandırmak en büyük hedefim" ifadesini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x