Kastamonu Belediyespor’un Rakibi Macar DVSC Schaeffler Oldu
banner40

banner39

Kastamonu Belediyespor’un Rakibi Macar DVSC Schaeffler Oldu

23 Ekim 2020 Cuma 13:54

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Helle Thomsen: “Dünkü kura zorlu bir kura oldu, rakiplerinin kendi liglerine çok iyi başladıklarını, Macaristan gibi güçlü bir ligi domine etmiş durumdalar” dedi.

Kastamonu Belediyespor’un Rakibi Macar DVSC Schaeffler Oldu

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Ligi ve EHF Kadınlar Avrupa Kupası’nda 3. tur kuraları Avrupa Hentbol Federasyonu’nun Viyana kentinde bulunan genel merkezinde gerçekleştirildi. Avrupa Ligi’nde Kastamonu Belediyespor’un rakipleri belli oldu. Türkiye Bayanlar Süper Ligi’ne fırtına gibi girerek farklı skorlar ile 4’te 4 yaparak zirveye yerleşen, ilimizin gururu Kastamonu Belediyesi GSK’nin Avrupa’daki rakibi DVSC Schaeffler oldu. İlk maçını Kastamonu’da Atatürk Spor Salonu’nda yapacak olan temsilcimiz hem bu hafta Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Anadolu Ünv.GSK hazırlıklarını sürdürürken hem de 14-21 Kasım’da, Avrupa Grup Elemelerine katılabilmek için mücadele edeceği DVSC Schaeffler karşılaşmaları için çalışmalarına hızla devam ediyor.

MACARİSTAN LİGİ’Nİ DOMİNE ETMİŞ DURUMDALAR

Kastamonu Belediyesi GSK Antrenörü Helle Thomsen, rakiplerinin kendilerinden şu an itibari ile daha hazır durumda olduklarını belirtirken, kendilerinin de hazır hale gelmeleri için daha fazla maça ihtiyaçları olduğunu söyledi.  Thomsen, “DVSC Schaeffler, Macaristan Ligi’nin güçlü ve en iyi takımlarından bir tanesi. Bu yıl iyi maçlar oynadılar. İki maç kaybettiler ancak takım olarak iyi görüntü verdiler. Son maçta kendi liglerinin güçlü takımlarından Siofok’u farklı yendiler. Kendi liglerini domine etmiş durumdalar. Rakibi daha izlemeye başlamadım ama söz veriyorum bugünden itibaren ciddi bir şekilde rakibi izleyerek, analiz edeceğim. Umutlarımız ve hayallerimiz var ve bu yönde çalışıyoruz” diye konuştu.

HEDEFLERİMİZ YÜKSEK

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun “Kastamonu’muza Avrupa Kupası getirmek istiyoruz” düşüncesinin hatırlatılması üzerine ise; “Bu gerçekten güzel bir şey, takımlarının profesyonel oyuncu ve teknik bir ekipten oluştuğunu ifade eden bu seviyede kurulan takımların hedeflerinin her zaman yüksek olduğunu, bunun yanı sıra çok fazla sayıda oyuncu, teknik ekip ve başkan var onların da bu hayalleri var” cevabını verdi.

Türkiye’de hentbolun özellikle futbolun gölgesi altından kaldığının pek öneminin olmadığını vurgulayan  Helle Thomsen bu durumun sadece Kastamonu ya da Türkiye için geçerli olmadığını Dünya genelinde böyle bir durumun söz konusu olduğunu belirtti.

RAKİBİMİZ ÇOK CİDDİ

Şu anda Macaristan’da maçlar seyircili oynanıyor, rakiplerinin de seyirci desteği ile beraber kendi evlerinde iyi bir takım olduğunu, kendilerinin de dolu tribünlere oynamak istediklerini ancak şu an pandemiden dolayı bu duruma saygı duymaktan başka bir şanslarının olmadığını ifade eden Helle Thomsen, “DVSC Schaeffler’ın geçen yılki gurup aşamasındaki rakibimiz, geçen yıl ki sonuçlar da rakibimizin ne kadar ciddi bir takım olduğunu gösteriyor. Umarım rakibimize karşı geçen yıl ki başarıyı gösterir ve turu geçeriz” dedi.

 GERİ ÖDEMELİYİZ

Macar ekibi DVSC Schaeffler da kulübün resmi internet sitesinden kurada eşleştikleri Kastamonu Belediyespor ile ilgili açıklama yaptı. Kulübün resmi internet sitesinden ‘EHF Avrupa Ligi: Kastamonu Yine!’ başlığı atan Macar ekibi: “Grup etabına giden yol Türkiye şampiyonundan geçiyor. Geri ödemeliyiz” ifadelerini kullandı.


Kastamonu Belediyesi



Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x