"Karabükspor ve Türk Futbolu" konulu panel
banner40

banner39

"Karabükspor ve Türk Futbolu" konulu panel

10 Şubat 2014 Pazartesi 09:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Bu sezon sonunda Kardemir Karabükspor'un Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlardan biri olacağına inanmaya başladım"

"Karabükspor ve Türk Futbolu" konulu panel
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu sezon sonunda Kardemir Karabükspor'un Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlardan biri olacağına inanmaya başladım"  dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabüklüler Vakfının, Kardemir Karabükspor'un yarın oynayacağı Gençlerbirliği maçı öncesi düzenlediği "Karabükspor ve Türk Futbolu" konulu panele katıldı.

Toplantıda ayrıca AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kardemir Karabükspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve futbolcular İlhan Parlak ile Larrys Destin Mabiala da yer aldı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un bir marka haline geldiğini vurgulayan Şahin, takımı başarılarından dolayı tebrik etti. Bazılarının Karabük'ü küçümsediğini ifade eden Şahin, "Artık Karabük her bakımdan Türkiye'de kendisini kabul ettirmeye başladı. Kardemir Karabükspor da bunun adeta lokomotifi oldu" diye konuştu.

"Bu sezon sonunda Kardemir Karabükspor'un Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlardan biri olacağına inanmaya başladım" diyen Şahin, bunun şehir için ayrı bir deneyim olacağını ifade etti.

Karabük'te yapılan spor yatırımlarına ilişkin bilgi veren Şahin, "Karabük nüfus itibarıyla küçük ölçekli bir il olabilir ama potansiyeli bunun çok üzerindedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kendi sporcularını yetiştirme idealiyle hareket etmesi gerektiğini dile getiren Şahin, bu açıdan Kardemir Karabükspor'un futbol akademisi projesinin çok önemli olduğunu ancak "sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, spor kulüplerinin, futbolun yanında başka spor dallarına da ağırlık vermesi" gerektiğine dikkati çekti.

Kardemir Karabükspor'un Gençlerbirliği ile yapacağı maç öncesi takıma başarı dileyen Şahin,  yarın tribündeki yerini alacağını da kaydetti.

Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Gölbek, futbolun dışında basketbol, voleybol, boks ve güreşte de çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Bir önceki döneme göre 11 milyon lira civarında daha az harcama yaptık. Verdiğiniz katkıyla 103 dönümlük bir yer tahsis ettik. Kurulduğu 1969'dan bu yana Demirçelik'in sırtında giden Karabükspor, ilk kez kendi adına bir tesis yapacak" bilgisini verdi.

-Teknik direktör Kafkas-

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 19 maç sonunda 30 puan toplayan Kardemir Karabükspor'un, takım olma yolunda büyük adımlar attığını dile getiren teknik direktör Tolunay Kafkas da "Yarın Gençlerbirilği ile çok kritik bir maç oynayacağız. Bu maçı kazanırsak, 4. ya da 5. sıraya yükseleceğiz. Sonra evimizde Trabzonspor ile oynayacağız. Çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Avantajlarımızı galibiyetlerle süsleyebillirsek Karabükspor, ligi iyi bir noktada bitirecek ve Avrupa kupalarında olacaktır" diye konuştu.

Karabükspor'un geleceğini oluşturmak adına genç oyuncular transfer ettiklerini bildiren Kafkas, yeni tesisleşme hamleleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Batı Karadeniz'in Spor Toto Süper Lig'deki tek takımı olarak 'Batı Karadeniz'in dumanlı kentinin çılgın çocukları' sloganıyla Kardemir Karabükspor Akademisi'ni kurmak istiyoruz. Artık dışarıdan oyuncu alan değil de kendi çevresindeki oyunları çıkaran bir Karabükspor oluşturmayı hedefliyoruz."

Kafkas, "Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü olduğu yeni bir dönem başladı. Bu yeni adımın altyapıdan futbolcu yetiştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Hayırlı uğurlu olsun ama bunu kulüplerin, federasyonun dayatmasıyla değil de kendi isteğiyle yapması çok önemli. Önemli olan kulüplerin de federasyona yardımcı olacak şekilde bütçelerinin bir bölümünü bu altyapı çalışmalarına harcaması" yanıtını verdi.

-"Karabükspor, işçi şehrinin takımı, biz de oranın futbol işçileriyiz"-

Takım kaptanı İlhan Parlak ise 4 yıldır yaşadığı Karabük'ün Kayseri'den sonra ikinci vatanı olduğunu söyleyerek "Karabükspor, işçi şehrinin takımı, biz de oranın futbol işçileriyiz. Bu yıl da iyi gidiyoruz. En büyük hedefimiz, Karabükspor'u Avrupa kupalarına taşıyabilmek" diye konuştu.

Kongo asıllı Fransız futbolcu Mabiala ise kültür farkı nedeniyle gelip gelmeme konusunda tereddüt yaşadığı Karabük'ün sakin bir şehir olduğunu ve işine rahatça odaklanmasına olanak sağladığı için bunun hoşuna gittiğini belirtti. Mabiala ayrıca Karabük'te en çok hoşuna giden yemeğin pide olduğunu söyledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x