"Geleceğin Yıldızları" pojesi devam edecek
banner40

banner39

"Geleceğin Yıldızları" pojesi devam edecek

14 Eylül 2016 Çarşamba 00:20

Trabzon Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeyi hedefleyen "Geleceğin Yıldızları" projesinin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam edeceği bildirildi.

"Geleceğin Yıldızları" pojesi devam edecek
 Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı, Trabzon Valiliği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından ortak hazırlandığı kaydedildi.
Projenin, 2015-2016 ayağının tamamlandığı ve projede yaklaşık bin öğrencinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki modern spor salonlarında, branşında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilerek 14 ayrı branşta eğitim aldığı ifade edilen açıklamada, öğrencilerin spor malzemeleri ve ulaşımının Trabzon Büyükşehir Belediyesince karşılandığı aktarıldı.

Açıklamada, okullarında spor salonu bulunmayan Ortahisar Temel Yaşar Çoruh, Yeşiltepe, Yomra Merkez ve Akçaabat Söğütlü ilkokullarından 2. sınıf öğrencilerinin spor aktiviteleriyle buluşmasının sağlandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Yomra Jimnastik Salonu, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm Pistinde yapılan spor eğitimleriyle geleceğin sporcularının çıkarılmasının amaçlandığı proje kapsamında öğrencilere KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu görevlilerince yapılan testler sonucunda belirlenen motorik özelliklere göre takım sporlarına veya bireysel sporlara olan yatkınlıkları belirlendi ve gelecek yıllar için yönlendirme yapıldı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı boyunca 2 aylık periyotlarla 4 aşamada gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlanması amaçlandı."

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye'de sporun başkentinin Trabzon olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Türkiye'de bir ilk olarak hazırladığımız bu proje, küçük yavrularımızın geleceğin yıldız sporcuları olmasının projesidir. Proje büyük ilgi çekmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü projeyi örnek olarak aldı ve hemen hemen bütün ülkeye yaymanın hazırlığını yapmaktadır."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x