Dünya şampiyonu atıcı yurda döndü
banner40

banner39

Dünya şampiyonu atıcı yurda döndü

29 Temmuz 2014 Salı 09:12

Almanya'nın Sulh kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda 50 metre tabanca kategorisinde altın madalya kazanan Cevat Karagöl, memleketi Ordu'ya döndü.

Dünya şampiyonu atıcı yurda döndü
Şampiyonayı birer altın ve bronz madalyayla tamamlayan milli atıcı Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Dünya Atıcılık Şampiyonası tarihinde 50 metre tabanca kategorisinde ilk defa altın madalya kazandığını belirtti. 
Altın madalyanın nasip olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karagöl, "Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Başta ülkeme, daha sonra aileme çifte bayram yaşattığım için ayrıca mutluyum. Bu altın madalya Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası tarihinde bir ilk. Bunun mutluluğu tarif edilemez" diye konuştu. 

50 metre tabanca kategorisinde 181,4 final puanıyla dünya şampiyonluğuna ulaşan Karagöl, şöyle devam etti:

"Şampiyonaya milli takım olarak 14 sporcuyla katıldık. Burada tüfek ve tabanca branşlarında havalı ve ateşli olmak üzere birçok dalda yarıştık. Toplamda birer altın, gümüş ve bronz madalya kazandık. Ferdi anlamda 50 metre tabanca kategorisinde altın, 10 metre havalı tabancada bronz madalya kazanma başarısı gösterdim. Takım halinde elde ettiğimiz bronzla Ordu'ya 3 madalyayla döndüm. Bundan sonraki hedefim bu madalyaların sayını artırmak."

Karagöl, Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda elde ettiği başarıyla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma şansını yakaladığını ve olimpiyat vizesini alan ilk sporculardan olduğunu sözlerine ekledi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x