Deneyimli antrenörden genç nesillere öneriler
banner40

banner39

Deneyimli antrenörden genç nesillere öneriler

28 Ağustos 2014 Perşembe 14:36

Yıllarını voleybola hizmetle geçiren Tokatlı voleybol antrenörü Hüseyin Özcoşan (71), yeni nesil sporculara, teknik heyete ve kulüplere önerilerde bulundu.

Deneyimli antrenörden genç nesillere öneriler
Hüseyin Özcoşan, 19 yaşına kadar basketbol oynadığını belirterek, "Voleybolcu Burhan Yamanlar'ın Tokat'a gelmesiyle 19 yaşında voleybola başladım. 23 yaşında A Milli Takım'a seçildim. 19 yıl boyunca 1. Lig'de voleybol oynadım. 15 takımda çalıştım. Voleybolu, oynamaya doyamadan bıraktım" diye konuştu.
Birçok kulüpte antrenörlük yaptığını dile getiren Özcoşan, şöyle konuştu:

"Bayan Genç Milli Takımı 12 yıl çalıştırdım. 1. Lig'de birçok takımda antrenörlük yaptım. Vakıfbank'ta yardımcı antrenör olarak çalışırken 2 yıl Avrupa ikincisi olduk. 52 yıldır Türk voleyboluna hizmet ediyorum. Geçen sezon Plevnespor'u çalıştırırken ayrıldım. Bugüne kadar 19 takım çalıştırdım. Şimdi dinleniyorum. Voleybola doyamadım. Fiziğim el verdiği müddetçe voleybolun içinde olacağım."

Özcoşan, 2 çocuk babası olduğuna değinerek, "Kızım ve oğlum, 5 yıl voleybolla uğraştılar. Daha sonra farklı meslekleri seçtiler" ifadesini kullandı.

- "500 sporcu yetiştirdim"

Bugüne kadar 500 sporcu yetiştirdiğini kaydeden Özcoşan, "Voleybola yeni başlayacak gençlerin mutlaka bu sporu sevmeleri gerekiyor. Antrenörler, takımlarına alacakları oyuncuları izleyerek seçsinler" dedi.

Kulüplerin alt yapıya önem vermesi gerektiğini belirten Özcoşan, "Buralardan yetişecek oyuncular, ileride milli takımımıza hizmet edecekler. Eğer alt yapıda oyuncular gelirse milli takımımız için çok iyi olacak. Voleybolun da futbol ve basketbol kadar popüler olması lazım" diye konuştu.
banner5

Yorum Gönder

@name x