Cehennem Deresi Kanyonu'na tırmanış
banner40

banner39

Cehennem Deresi Kanyonu'na tırmanış

24 Nisan 2014 Perşembe 15:14

Milli dağcılar Tunç Fındık ile Doğan Palut, Artvin'de düzenlenen turizm şenlikleri kapsamında dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu'na tırmandı

Cehennem Deresi Kanyonu'na tırmanış
Artvin Valiliğince düzenlenen Turizm Şenlikleri kapsamında, milli dağcılar Tunç Fındık ile Doğan Palut, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu'na tırmandı.
Bu yıl ilki düzenlenen "Artvin Turizm Şenlikleri" çerçevesinde, Ardanuç ilçesinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Vali Kemal Cirit ile eşi Seval Kaya Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Ardanuç Kaymakamı Recep Höl, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ile çok sayıda vatandaş, Ardanuç-Artvin kara yolunda yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Cehennem Deresi Kanyonu'na ulaştı.

Burada halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından mili dağcılar Tunç Fındık ile Doğan Palut, kanyona tırmanışa geçti. Yaklaşık 180 metre yükseklikteki kanyonun zirvesine ulaşan sporcular, etkinliğe katılanlar tarafından alkışlandı. 

Amerikan’ın Arizona eyaletinde bulunan Grand Canyon’dan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu'nda düzenlenen etkinlik, yöresel yiyecek ve içecek ikramıyla sona erdi.

Vali Cirit, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, Artvin'in alternatif turizm için önemli bir mekan olduğunu belirterek, "Bundan sonraki beklentimiz hem yurt içi hem de yurt dışından turistleri burada ağırlamaktır. Artvin her alanda turizm merkezi olmaya aday özellikleriyle nadide bir ilimizdir. Bugün dağ tırmanışı yapıldı. Everest'e tırmanan dağcılar geldi. Hem kaya tırmanışının nasıl olduğunu hem de burada dağcılık sporuyla ilgili neler yapılabileceğini bize gösterdiler" dedi.

Cehennem Deresi Kanyonu

Artvin'e 34 kilometre uzaklıktaki Ardanuç ilçesinde bulunan ve 1. derece doğal sit alanı olan kanyon, yaklaşık bin 68 metrekarelik yüzölçümüne sahip. Yüksekliği yaklaşık 180 metre olan kanyon 500 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğinde.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x