Brezilya 10'unla kazandı!
banner40

banner39

Brezilya 10'unla kazandı!

13 Haziran 2014 Cuma 09:32

2014 FIFA Dünya Kupası açılış maçında favori Brezilya, Hırvatistan’ı geriden gelerek 3-1 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Brezilya 10'unla kazandı!
Marcelo’nun kendi kalesine attığı golle morali bozulan Sambacılar, ‘10’ numaralı formayı giyen Neymar’ın iki golü ve Oscar’ın vuruşuyla Hırvatları devirdi.
2014 FIFA Dünya Kupası açılış maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan’ı 3-1 mağlup etti.

A Grubu’ndaki karşılaşmaya Hırvatlar hızlı başladı.

Perisic’in sağ taraftan ortasına Oliç’in kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

11. dakikada Ivica Oliç sürüklediği atakta yerden ortaladı.
Ceza sahası içinde ters bir vuruş yapan Marcelo topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1.

Bu turnuvada Brezilya’nın çok şey beklediği Neymar, beraberlik golünü attı. 29. dakikada sol ayağıyla ceza sahası dışından tam köşeye bir şut çıkaran Neymar, Hırvat kaleci Pletikosa’yı avladı: 1-1.

İlk yarı berabere sona erdi.

Seyircisinin de desteğiyle Sambacılar ikinci yarıya hızlı başladı.

Brezilya Teknik Direktörü Felipe Scolari, etkisiz olan Hulk’u çıkardı yerine Bernard’ı oyuna dahil etti.

71. dakikada Fred’in ceza sahası içinde düşürülmesine Japon hakem penaltı düdüğü çaldı. Gecenin kahramanı Neymar, takımını galibiyete taşıdı: 2-1.

Hırvatistan beraberlik için yüklendiği son dakikalarda maçın diğer yıldızı Oscar, sağ ayak dışıyla mükemmel vurdu ve skoru tayin etti: 3-1. Brezilya ikinci maçını salı günü Meksika ile oynayacak. Hırvatistan ise perşembe günü Kamerun ile karşı karşıya gelecek.

Şölen gibi açılış

Futbolun en büyük uluslararası organizasyonu FIFA Dünya Kupası, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Bu büyük turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapan Brezilya’daki açılışa futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

Açılış törenini stattaki 62 bin kişi, ekranları başında ise yaklaşık bir milyar insan izledi. Jennifer Lopez, Pitbull ve Claudia Leitte’nin birlikte söylediği turnuvanın resmi şarkısı ‘We are one’ beğeniyle karşılandı.

Statta büyük coşku yaşanırken, dışarıda da protesto vardı. Polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Neymar, Rivaldo’dan sonra ‘10’ numaralı forma ile gol atan ikinci oyuncu unvanını kazandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x