Basketbolda Trabzon'un tarihi günü
banner40

banner39

Basketbolda Trabzon'un tarihi günü

25 Nisan 2015 Cumartesi 09:38

​​Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı, FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'ne ev sahipliği yaparken, Trabzon basketbolu da tarihi günlerinden birini yaşadı.

Basketbolda Trabzon'un tarihi günü
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde 2008-2009'da mücadele ederek ilk sezonunu geçiren ve geçen yıl Türkiye Basketbol Ligi'ni 9. sırada tamamlayarak, FIBA EuroChallenge Kupası'na katılan Trabzonspor Medical Park, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında önemli bir organizasyona imza attı.

FIBA EuroChallenge Kupası'nda 14 maçta, 13 galibiyet alan bordo-mavililerin mücadele ettiği Dörtlü Final maçlarında Fransa'nın Nanterre, Almanya'nın Fraport Skyliner ve Romanya'nın Energia takımları mücadele ediyor. Bordo-mavililer, günün ikinci maçında Romanya'nın Energia takımı ile karşılaştı.

- Türk takımları

Beşiktaş'ın bir kez şampiyonluğa ulaştığı organizasyonda Türk takımları, üst üste 4 olmak üzere 5. kez Dörtlü Final'de mücadele ediyor.

İlk olarak 2004-2005'te Fenerbahçe'nin Dörtlü Final'de yer aldığı organizasyonda, 2011-2012'de Beşiktaş, 2012-2013'te Pınar Karşıyaka ve geçen yıl da Royal Halı Gaziantep Türkiye'yi temsil etti.

Türkiye'nin daha önce iki kez ev sahipliği yaptığı Dörtlü Final'de, 2004-2005'te FIBA Avrupa Ligi adıyla Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan finallerde Fenerbahçe 4. oldu. 2012-2013'te Karşıyaka Spor Salonu'ndaki Dörtlü Final'de Pınar Karşıyaka finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya yenilerek ikinci olmuştu. Geçen sezon Bologna'daki Dörtlü Final'de ise Royal Halı Gaziantep üçüncülüğe ulaşmıştı.

- 7 bin 500 kişilik spor salonu

Karşılaşmalara 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu ev sahipliği yapıyor.

Trabzonspor'un Romanya temsilcisi ile oynadığı maçta tribünlerde yaklaşık 5 bin taraftar yer aldı. Bordo-mavili taraftarların yanı sıra diğer takımların taraftarları da az da olsa Trabzon'a gelerek takımlarını yalnız bırakmadı.

Takımlarının maçı öncesinde kendilerine dağıtılan Trabzonspor formalarını giyen taraftarlar, Trabzonspor flamalarıyla da coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi.

Trabzonlu şarkıcı Yusuf Güney de bordo-mavili takımın maçı öncesinde, taraftarlara konser verdi.

Trabzonsporlu futbolcular Özer Hurmacı, Uğur Demirok, İshak Doğan da Trabzonspor Medical Park'ın maçını izleyerek, destek verdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu,  FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu ve konuk takım temsilcileri de protokol tribünden karşılaşmayı izledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x