Adım Adım Maça Doğru
banner40

banner39

Adım Adım Maça Doğru

12 Aralık 2013 Perşembe 10:16

Trabzonsporlu futbolcu Olcan: "Beraberlik bize yetiyor ama biz kazanmak için buraya geldik”

Adım Adım Maça Doğru
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. ve son maçında karşılacakları Lazio'nun favori gözüktüğünü, ancak kendilerinin de grubu birinci bitirme isteğinde olduklarını söyledi. 
Akçay, maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. "Kulüp ve oyuncular açısından önemli bir maç olacak" diyen Akçay, "Grupta birinci ya da ikinci olmak için bazen stratejiler geliştirilebilir. Biz bu stratejileri düşünmeyeceğiz. Hangisini elde edebilirsek, onun üstünde duracağız, ancak grup birincisi olma arzu ve isteğimiz var. Dediğim gibi bunu başarmak için sahada bir mücadele etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor'un çok değerli ve kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirten Akçay, "Camianın bu oyuncuların arkasında durması çok önemli. Bu oyuncular Trabzonspor’a böyle bir güven karşısında çok iyi hizmet edecektir" diye konuştu. 

Rakipleri Lazio'yu da değerlendiren Akçay, "Bugün akşam karşımızda bizden daha komple top oynayan, istikrarlı, daha güçlü ve özellikle Avrupa Ligi’nde güçlü bir Lazio bulacağız" dedi. 

Bir gazetecinin yarınki maçın favorisinin kim olduğuna yönelik sorusuna Akçay, "Kendi saha ve seyircisinin önünde tabi Lazio favori gözüküyor. Birinci olduğunda elde edebileceği avantajlarının farkında" yanıtını verdi.

Lazio'nun, teknik direktör Vladimir Petkovic ile yolları ayırabileceğine yönelik İtalyan basınında çıkan haberler hatırlatılan Akçay, şöyle konuştu:

"O bizim için de söyleniyor. Bugün gidecek, yarın gidecek, akşam ezanıyla gidecek. Sonuçta bunlar futbolun içerisinde varolan şeyler. Bunlar sahada oynanacak futbolu çok fazla ilgilendirmez. Mümkün olduğunca biz, kendi tencerelerimizde kaynayanlarla ilgilenmemizin daha doğru olacağını düşünüyorum." 

"Sırlarımı saklamayı uygun görüyorum"

Bir gazetecinin kendisi hakkında da gönderileceğine ilişkin haberler olduğunu ve bu nedenle kendisinin de gergin göründüğünü söylemesi üzerine Akçay, "Vücut dilini okumayı iyi biliyorsunuz. Kendi sırlarımı saklamayı uygun görüyorum. Ağzınızdan çıkarsa o şey sır olmaktan çıkar" yanıtını verdi.

Akçay, "Bazen ideallere ulaşmak için yakıtınız yetmeyebilir. Bu tür durumlarda dostlarınızın avcunu açmasına ihtiyaç duyarsınız, ama o bu ülkede ve bu şehirde biraz zor" dedi.

Galatasaray’ın başarısı

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Akçay, Galatasaray'ın bugün Juventus karşısında, son dönemde teknik direktör değişikliğiyle inişli-çıkışlı bir dönem geçirmesine rağmen küçümsenmeyecek bir başarı elde ettiğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın bu başarısının ülke futbolunda bir toparlanma sinyali olarak algılanıp, algılanamayacağı hususunda Akçay, şunları kaydetti:

"Böyle algılanabilir mi genel anlamda biraz zor. Biliyorsunuz ki, uluslararası kupaların hiçbirinde yokuz. Lokal ve kısa dönemli bir başarı olarak değerlendirilebilir ama ulusal düzeyi geliştirmekten sorumlu olan TFF Eğitim Dairesi, bu konularla yakından ilgilenerek, geniş bir perspektifle bakarak, 5-10 yıllık planlar yaparak, bunu değiştirebilir. Galatasaray'ın başarısını kutluyorum. Hayırlı olsun."

Olcan Adın'ın görüşleri

Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın da teknik direktör Akçay ile katıldığı basın toplantısında, yarın akşam iki güçlü ekibin mücadele edeceğini belirterek, "Onlar da grup liderliği için mücadele edecekler. Biz de aynı şekilde. Fakat bizim bir avantajımız var, beraberlik de bize yetiyor. Bu aklımızın bir köşesinde olacak, fakat biz buraya kazanmaya geldik" diye konuştu.

İtalyan senatöre forma hediye edildi

Trabzon'a ve Trabzonspor'a olan sevgisini her daim dile getiren eski İtalyan Senatör Paolo Pietro Amato'ya, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenle üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi. 

Törende, Amato’ya formanın yanı sıra Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih tarafından, programındaki değişiklik sebebiyle törene katılamayan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun özel teşekkür mektubu ile özel rozeti verildi.

Trabzon kenti ve Trabzonspor'un tanıtımına katkısı ve böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Senatör Amato, "Bu en anlamlı anılarımdan biri. Trabzon'u ve Trabzonspor'u çok seviyorum. Bu jest beni çok duygulandırdı" dedi.

Siyasi hayatında yaptığı gibi bundan sonra da Trabzonspor'un tanıtımına katkıda bulunacağını ifade eden Paolo Pietro Amato, bordo-mavili takımın yöneticileri tarafından bir kez daha kente davet edildi. 

Trabzonsporlu yöneticiler, törene evsahipliği yapan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'e de isminin yazılı olduğu 61 numaralı forma hediye etti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x