Zonguldak sıkıntılar yaşıyor
banner40

banner39

Zonguldak sıkıntılar yaşıyor

24 Şubat 2014 Pazartesi 09:38

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: Bir ay sonra yapılacak seçim, Türkiye'nin bundan sonraki istikametini yüzde 100 etkileyecek

Zonguldak sıkıntılar yaşıyor
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, incelemelerde bulunmak ve bazı programlara katılmak üzere geldiği Zonguldak'ta AK Parti'nin Tepebaşı Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.
Kafkas, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak gibi bazı illerin yerel yönetimlerde merkez dinamiğini yakalayamadığı için kimi hizmetlerin alınmasında sıkıntı yaşadığını söyledi.

Akmayan ve çamur gibi akan sudan bahsedilen bölgede yerel yönetimden söz edilemeyeceğine dikkati çeken Kafkas, şöyle konuştu:

"Maalesef Zonguldak gibi bazı illerimiz kimi hizmetlerin alınmasında birtakım sıkıntılar yaşadı. Bunu en başında Sağlık Bakanlığı olarak biz yaşadık. Bir türlü hastaneye arsa üretip de temelini atamadık. Zonguldak Belediyesi duyarlılık gösterseydi, şimdi kent merkezinde 400 yataklı hastaneyi açıp hizmete sokmuştuk. Maalesef arsa üretemedik. Kamulaştırmaya para harcadık. Buna rağmen de halen ruhsatla uğraşa uğraşa ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık. Kaybedilen Zonguldak'ın zamanıdır.

Bir ay sonra yapılacak seçim, Türkiye'nin bundan sonraki istikametini yüzde 100 etkileyecek. Türkiye'de hangi alanda olursa olsun, yaptığımız işlerin tamamını her anlamda 80 yılla kıyaslamaya varız. Eskiden Türkiye'nin 600 ambulansı vardı. Bunların markaları ve modelleri farklıydı ama iki özellikleri vardı. Depolarında mazot yoktu, tekerlekleri de kabaktı. Mazotun parasını cebinden verirsen ambulans çalışıyordu. Şimdi 3 bin 700 ambulansımız var. Ambulans uçaklarımız ve helikopterlerimiz mevcut." 

- "AK Parti' dediğiniz şey, matematiğin bittiği yer"

İlaç fiyatlarının 10 yıl öncesine göre yüzde 70 daha ucuz olduğuna dikkati çeken Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti' dediğiniz şey, matematiğin bittiği yer. Biz iktidara geldiğimizde gömü falan bulmadık. Yeni para icat etmedik. Üstelik enerjisi dışa bağımlı, petrolünü dışarıdan alan bir ülkeyiz. Petrole bağlı ekonomimiz varken Türkiye'ye bu kadar büyük hizmet getirdik. Şimdi vereceğiniz oylar şu manaya geliyor. Bundan sonra bu ülke adam gibi yönetilmeye devam edecek mi etmeyecek mi? Mesele bunun oylamasıdır. Bu seçim sadece Zonguldak'taki suyun temiz akması meselesi değildir. Bu seçim aynı zamanda Filistin'deki çocuğun adam gibi hayata tutunup tutunamamasıdır."

Kafkas, seçim irtibat bürosunun açılışının ardından yeni yapılacak 400 yataklı hastanenin arazisinde incelemede bulundu. 

Kafkas'a, Vali Ali Kaban, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği (AB) Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren de eşlik etti.

Kafkas, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğünce basına kapalı düzenlenen Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x