"Yerel basın daha özgür"
banner40

banner39

"Yerel basın daha özgür"

22 Ocak 2014 Çarşamba 09:52

"Biz hür, bağımsız ve güdümlü olmayan basını Türkiye açısından şans görüyoruz"

"Yerel basın daha özgür"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, hür, bağımsız ve güdümlü olmayan basını Türkiye açısından şans gördüklerini söyledi.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Öztürk, ulusal basına yapılan yakıştırmalardan sonra yerel basının muhalefet açısından çok büyük önem kazandığını anlattı.

Yerel basının gördüğü kadarıyla daha bağımsız olduğunu dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Basın, hükümetler açısından uyarı görevi yapar. Basının en büyük dostluğu hükümetler yanlışa düştüğü vakit o yanlışı söyleyecek konumu muhafaza etmesidir. Bugün itibarıyla baktığımızda hükumetimiz bu dost yapıdan yoksun çünkü attığı her adımı mucize görüp addeden bir basın var. Türkiye açısından bunu çok büyük kayıp olarak değerlendiriyoruz. Entelektüel yapının en ziyadesiyle yetişeceği yer basındır. Orada entelektüel yapıyı ortaya koyabilecek kişilerin sayısı azalmışsa sıkıntı kendiliğinden ortaya çıkıyor." 

Demokrasinin beşer aklın ulaşabildiği en mükemmel nokta olduğunu vurgulayan Oktay Öztürk, şunları kaydetti:

"Demokrasinin içinde de yönetenler açısından birtakım arızalar çıkabiliyor. Eğer demokrasi içselleştirilmemiş ya da sindirilememişse, demokrasinin sadece kendisinin doğru bulduğu tarifini yapabiliyorsa o zaman iktidar gücü, elinde bulunduranı sarıyor. Bu gücün sarhoşluğuyla kanuni sınırlar dışına da çıkabiliyor. Doğru olmayan adımlar da atabiliyor. İşte o denge denetim mekanizması, demokrasinin kendi içinde varsa iktidarları sınırlayabiliyor. Bunlar seçimler, parlamento, Anayasa Mahkemesi ve en önemlisi de basındır. Biz hür, bağımsız ve güdümlü olmayan basını Türkiye açısından şans görüyoruz. Sözlerimin başında 'dost basın yok' dedim. Aslında 'yandaş basın' dediklerini o dostluk anlamında değerlendiriyorlar ama bizim dostluktan kastımız o değil.

Benim yanlışımı gösterebilen, yanlışımı ortaya koyabilen, beni uyarabilen basını, dost olarak değerlendirebiliyorum. Bu bakımdan yukarıdan, ulusal basından umudumuzu kestik."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x