Ülkücü ahlakı bilmeyenlerin cehaleti
banner40

banner39

Ülkücü ahlakı bilmeyenlerin cehaleti

15 Nisan 2014 Salı 10:24

Karacasu Belediye Başkanına MHP il başkanı Mehmet Aydın sahip çıktı.

Ülkücü ahlakı bilmeyenlerin cehaleti
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Karacasu Belediye Başkanlığı’nı tescilleyen görev mazbatasını almasının ardından “CHP’lilerden Allah razı olsun. CHP’lileri seviyoruz, onlara layık olmaya çalışıyoruz” diyerek, seçim bölgesinde CHP ile ittifaka gittiği öne sürülen MHP’li Celal Beydili’yi sert bir dille eleştirdi.

Sayın, öne çıkan ifadesinde, “Güçlerinizi ne kadar birleştirirseniz birleştirin, bir gün yok olmaya mahkumsunuz!” diyerek, CHP ve MHP’ye göndermede bulundu.

Sayın’ın bu sözleri üzerine Beydili, tartışmaya kendi cephesinden “Oy vereninde, vermeyeninde belediye başkanıyım” sözleriyle son noktayı koydu.
Karşılıklı söylemlerin ardından sona erdiği düşünülen polemik MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan yeni bir yazılı açıklama ile yeniden alevlendi.

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, Sayın’ın söylemleri, “Ülkücü ahlakı bilmeyenlerin cehaleti” olarak karşılık buldu.

Aydın yaptığı açıklamada Ömer Sayın’ın açıklamalarını üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Bunu ancak ülkücü ahlaka yabancı olanların yaptığı cahilane bir açıklama olarak kabul edebiliriz” dedi.

“BİR İL BAŞKANINA YAKIŞMADI”

Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın’ın Karacasu’da CHP ile MHP’nin birlik yaparak seçimi kazandığını ve bu bölgelere merkezi idareden yatırım gelemeyebileceği yönünde tehditte bulunduğunu iddia etti. Mehmet Aydın; “Bu açıklamaları hangi siyasi parti olursa olsun bir İl Başkanına yakıştıramıyorum. Gel ki bu arkadaşların seçim sürecinde uyguladıkları politikalara bakarsak bu açıklamalar bizi fazla şaşırtmamalı. Devletin memuru olan Bakan yardımcılarıyla, meclisin resmi aracıyla birlikte milletvekilleriyle Karacasu’da seçim çalışması yapan ve her türlü etik olmayan davranışlarda bulunan bir yönetimin seçimi kaybetmenin verdiği acıyla böyle bir açıklama yapması aslında kendi iç dünyalarını ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verdi.

“KENDİ İÇ DÜNYASININ TEZAHÜRÜDÜR”

Aydın, Beydili’yi savunan ve Sayın’ı hedef alan ifadeler kullanarak,  “Başkanımızın geçmişte yaptığı tüm açıklamalarda, Karacasu ’yun geniş bir aile olduğunu ve orada asla siyasi parti ayrımcılığının olmayacağını dile getirmiştir. Bugüne kadar da asla siyasi parti ayrımcılığı yapmamıştır. Çünkü ülkücü ahlak bunu gerektirir. Biz asla insanlara şu partili veya bu partili olarak bakmayız. Ama sanırım Ömer Bey kendilerinin iç dünyalarında biriktirdiği düşünceleri dışa vurma ihtiyacı hissetmiştir” diye konuştu.

“BİR MÜSLÜMAN NASIL BÖYLE BİR DUYGU TAŞIR?”

Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın’ın aba altından sopa göstererek muhalif belediye başkanlarını tehdit etme cüretinde bulunduğunu iddia eden Mehmet Aydın; “Düşünebiliyor musunuz, iktidarın il başkanı çıkıyor ve diyor ki; Ak Parti’nin kazanamadığı Belediyelere merkezi idareden hizmet gitmezse bu oradaki belediye başkanlarıyla anlaşamadığımız anlamına gelir, yani suç onlarındır. Bu nasıl bir zihniyettir? Bu ne siyasi ahlaka nede Müslümanlığa sığar. Bunlar seçim sürecinde de aynı tehditleri yaptılar.

Alaaddin Bey yoksa hizmette yok, diyerek halkımızı tehdit ettiler. Şimdi de kaybettikleri belediyelerde ilçelerde aynı tehdidi yapıyorlar. Bunun açıklaması şudur; ‘Siz bize oy vermediniz bizde hükümet olarak size hizmet vermeyeceğiz.’ Bir Müslüman nasıl olurda böyle bir kin ve intikam duygusu taşıyabilir. Ömer Bey rahmetli Ekrem Doğanay Hoca’dan bunları mı öğrendi? Bu arkadaşlarımıza ne oldu da yüreklerindeki İslam ve insan sevgisini bu şekilde kin ve intikam duyguları aldı anlayabilmiş değilim” dedi.

“ÖMER BEY’DE YAPTIĞI YANLIŞIN FARKINDADIR”

Aydın, açıklamalarını şöyle noktaladı: “Biz bu ilde birbirlerinin yüzüne bakan, aynı mekânlarda yemek yiyen, çay içen, aynı camide birlikte secdeye varan insanlarız. Kişiler arasında bu şekilde ayrımcılık yapmak, kin ve nefret tohumları ekmek bir il başkanına yakışmıyor. Ben bu açıklamaları talihsizlik ve Karacasu’yu çok istemelerine rağmen kaybetmelerinin verdiği üzüntüden kaynaklanan bir açıklama olarak düşünüyorum. İnanıyorum ki Ömer Bey’de yaptığı yanlışın farkındadır.” dedi.


boluekspres
banner5

Yorum Gönder

@name x