Türkiye’de yönetim terörü var
banner40

banner39

Türkiye’de yönetim terörü var

16 Ekim 2014 Perşembe 10:38

Eski İçişleri Bakanı ve Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, devletin adaletten, hukuktan, özgürlüklerden saptığı ölçüde düşük profilli ‘terör' oluşturabileceğini söyledi.

Türkiye’de yönetim terörü var
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) düzenlediği ‘Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?' konulu panelde konuşan Şahin, Türkiye'de yaşanan devlet terörüne ilişkin örnekleri tek tek sıraladı.

Şahin, “Değişik ülkelerde farklı teröre tanık olmak mümkündür. Çevre konularında terör olabilir. Vardır günümüzde. Yönetirken terör yapılabilir.

Örneğin, gerekçesiz olarak bir memuru bir yerden bir yere göndermek, biri ile yetinmeyip binini göndermek yönetim terörüdür. Bir şehirde milyonu aşan tabelalar olduğu halde, içinden 30 tanesini seçip bir gece yarısı indirmek bir yönetim terörüdür.

100 bini aşan dernek varken içinden bir tanesini iki tanesini sebepsiz, anlamsız bir şekilde hedef seçerek onunla uğraşmak yönetimin bir başka terör şeklidir. Korku salan her olay bi şekilde terördür, hukuk alanında da terör olabilir.

Yasama meşru bir hadisedir ama en meşru faaliyet terör oluşturacak hale dönüşebilir.” diye konuştu.
İdris Naim Şahin, çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi, bakanlık yaptığı döneme ilişkin bilgiler verdi. 2011 yılında yapılan KCK operasyonlarıyla örgütün çaresiz kaldığını fakat aradan geçen 3 yıllık süre içinde örgütün yeniden toparlandığını anlattı. Şahin, “2011'de biz KCK militanlarını toparlamışken 2013'te salmak için 3. yargı paketini çıkarttık. Cezaları hafiflettik. Hukukla oynadık. O zaman dedim ki, ‘hukuk bir ülkenin güvenliğinin en önemli sigortasıdır. Hukukla oynanırsa güvenlikle oynamış oluruz. Aman yapmayalım' Ama birileri istedi ve ısrarcı oldu yasalaştı. Terör örgütü yeniden canlandı. Yeniden militan topladı. Sayısını üçe katladı.” ifadelerini kullandı.

İdris Naim Şahin, iktidarın ‘paralel yapı' paranoyasını ise kinayeli bir dille anlattı: “Çözümde sıkışan, paraleli suçluyor. Çalmada sıkışan paraleli suçluyor. Aspirin gibi bir şey oldu bu paralel.

Paralel denen yapı eğer bir darbe yapmışsa doğrudur, darbecidirler! Cehalete darbe vurmaya çalışmıştır. Zulme karşı çıkmıştır paralel yapı, doğrudur. Fakirlikle mücadele etmiştir.  Özellikle eğitimde eşitsizliği gidermek için darbe teşebbüsünde bulunmuştur ve yapmıştır, doğrudur.

Yolsuzlukla mücadele ortaya koymuştur ve darbe yapmıştır doğrudur! Bölücülere karşı darbe yapmak istemiştir, yapmıştır ve yapmaktadır doğrudur. Ben paralel yapıyı, yalnızlığa, yolsuzluğa, eşitsizliğe, cehalete, zulme, bölünmeye karşı tutum ve davranışlarından dolayı alınlarından öpüyorum, kutluyorum.” dedi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x