Türkiye Esat'la aynı kademeye inmiş gibi gözüküyor
banner40

banner39

Türkiye Esat'la aynı kademeye inmiş gibi gözüküyor

25 Mart 2014 Salı 14:26

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "17 Aralık'tan itibaren yolsuzluk iddiaları itibariyle sayın Başbakan Türkiye'nin odağına bu soruşturmaları ve soruşturmalar etrafındaki tartışmaları oturtmuştur. Meydan meydan gezerek bunlarla ilgili kendi bakış açısından nasıl göründüğüne dair yorumlar yapmakta. Oysa insanların hala 2014 yılında illerde çok temel hizmetlerinin yerine getirilmediğini görüyor" dedi.

Türkiye Esat'la aynı kademeye inmiş gibi gözüküyor
Türkeş, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, adaylara katkı sağlamak ve destek vermek için illeri gezdiklerini ifade etti.

Türkiye'de 30 Mart seçimlerinin ilginç olan bir yanı bulunduğunu vurgulayan Türkeş, şunları kaydetti:

"Aslında belediye seçimlerinin projeler üzerinde, o illerde neyin yapıldığı, neyin yapılacağı, neyin eksik kaldığı belediye başkan adayları tarafından konuşulması gerekir. Bu yine yapılmakla beraber 17 Aralık'tan itibaren yolsuzluk iddiaları itibariyle sayın Başbakan Türkiye'nin odağına bu soruşturmaları ve soruşturmalar etrafındaki tartışmaları oturtmuştur. Meydan meydan gezerek bunlarla ilgili kendi bakış açısından nasıl göründüğüne dair yorumlar yapmakta. Oysa insanların, hala 2014 yılında illerde çok temel hizmetlerinin yerine getirilmediğini görüyor. 30 Mart'taki seçimleri kendisine bir güven oyu, halkın desteği arkamda ise aynı kafada devam ederim şeklinde kampanya yürütmektedir." 

Bir basın mensubunun Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümünü hatırlatması ve kazayla ilgili çeşitli iddiaların olduğunu sorması üzerine Türkeş, "Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda Devlet Denetleme Kurulunu göreve çağırdı ve onlar bu konuda çalışma başlattı. Sosyal medyada ve etrafta bu konuyla ilgili çok iddialar var. Bunun muhakkak araştırılması lazım. Bu kadar şaibe, bu kadar söylenti varsa bizim Türkçe'de güzel bir söz vardır, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye" cevap verdi.

Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili yaptığı konuşmalar hakkında ne düşündüğün sorulması üzerine şunları söyledi:

"Başbakanlık yapan insanın daha çok sorumlu olması lazım. Ayrıştıran, bölen, kutuplaştıran değil, barıştıran yakınlaştıran olmalı. Diğer partiler bu konuda çok sorumlu davrandı ve Başbakanın bu tuzağına düşmedi. Türkçe olimpiyatlarını niye yasaklanacağını Başbakana sormak lazım. Dünyanın dört bir tarafında okullar açıp oradaki insanlar Türkçe okuyorsa, öğreniyorsa, Türkiye'de yaşayan insanların, hele hele Başbakanın bundan memnun olması lazım. Kendisine sormak lazım, daha bir sene önce İstanbul'da Türkçe olimpiyatlarına niye gittin. 3 aydır hizmet hareketine yönelik fevkalade ağır, incitici sözler söylüyor Sayın Başbakan. Araştırdım tek bir şikayet dilekçesi yok. Bu kadar elinde kaynak ve kurum varken hala bu hizmet hareketi ile ilgili tek bir suç sayılacak belge ve bilgi eline geçmemiş ki bugüne kadar şikayet dilekçeleri yok."

Twitter hakkındaki görüşü de sorulan Türkeş, "İleri demokrasi derken, Kuzey Kore ve sevmediği Esat ile aynı kademeye inmiş gibi Türkiye yurt dışında görülüyor. Bunun ekonomik olarak da sıkıntılarının geleceği görünüyor. Turizmi etkileyeceğini de düşünüyorum" dedi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x