Trabzon'a yeni turizm akışı
banner40

banner39

Trabzon'a yeni turizm akışı

17 Mart 2014 Pazartesi 14:26

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Örs: "Büyükşehir belediyesini aldığımız zaman, İller Bankası'ndan tahakkuk eden gelirlerden binde 7'sini nakdi olarak kentteki amatör sporun hizmetine sunacağız"

Trabzon'a yeni turizm akışı
Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un tarihi değerleri ve kültürel varlıklarının öne çıkarılması gerektiğini belirterek, "Trabzon'a gelenlere Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni'nin ve Atatürk'ün şehrine geldiğini hissettireceğiz. Bunun için de Trabzon'da bolca olan ancak çarpık kentleşme dolayısıyla yeterince görünmeyen tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Trabzon turizm şehri, dolayısıyla alternatif turizm programlarıyla kente özellikle yerli turist akışını sağlayacağız" diye konuştu.
Trabzon'da çok sayıda amatör spor kulübü bulunduğunu ancak bunların bir çoğunun faal olmadığını ifade eden Örs, "Kentin futbol altyapısı var ama bu iyi bir şekilde organize edilemiyor. Büyükşehir belediyesini aldığımız zaman, İller Bankası'ndan tahakkuk eden gelirlerden binde 7'sini nakdi olarak kentteki amatör sporun hizmetine sunacağız" dedi.

Örs, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çeşitli çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "Hava kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla doğalgaz planlamasını sahilden şehrin üst kesimlerine doğru yapacağız. Kangrene dönmüş trafik problemini ortadan kaldıracağız. Şehri büyütürken güneye doğru büyüteceğiz ve trafik yoğunluğunu da bu kesimlere dağıtacağız. Otopark sorununu çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzon'daki 50-60 bin üniversite öğrencisini kentle buluşturmak için de çeşitli projeleri olduğuna dikkati çeken Örs, şunları kaydetti:

"Trabzon'un tarihi mekanı olan Gülbahar Hatun Camisi ve türbesini içinde barındıran Atapark'la ilgili meydan projemiz var. Böylece şehre ikinci bir meydan kazandırmış olacağız. Bunu tarihsel bir mekan olan Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni'nin ayak bastığı yerde yapacağız. Boztepe artık çarpık kentleşme nedeniyle insanların gitmek istemedikleri bir yer haline geldi. Boztepe için hazırladığımız mesire alanı projesini hayata geçirerek, burayı halka açacağız. Trabzon'da insanların denizle buluşacağı alanlar çok az. İnşallah hazırladığımız Uzunkum projesi ile insanları denizle buluşturacağız. Sahilde herkesin ulaşabileceği, geniş otoparkları ve donatıları olan büyükşehir camisi yapma projemiz de var. Bugün insanların gitmek istemediği ve bu nedenle boş olan 100. Yıl Parkı'nı yeniden düzenleyerek, halkımızın gününü hoşça geçirebileceği alan haline getireceğiz."dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x