Topbaş: Avrupa'ya örnek oluyoruz
banner40

banner39

Topbaş: Avrupa'ya örnek oluyoruz

30 Mayıs 2014 Cuma 18:34

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ülkelerin gelişmesinin yerel yönetimler sayesinde olduğunu belirterek, "Avrupa’da birçok yere belediye çalışmalarımızı örnek model olarak vermekteyiz" dedi.

Topbaş: Avrupa'ya örnek oluyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, partisince Çatalzeytin ilçesinde düzenlenen mitingde, son yerel seçimlerde İstanbulluların kendisine bir kez daha yetki verdiğini kaydetti.
Bunun büyük bir sorumluluk demek olduğunu ifade eden Topbaş, "İstanbul tarihinde iki kez başkanlık yapan yok, bize üçüncü kez nasip oldu" ifadesini kullandı.

Topbaş, İstanbul'un dünyanın örnek aldığı model bir şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"1994 öncesinin İstanbul’unda maaş ödenmediği için çöp yığınlardan geçilmiyordu. 7 milyon nüfusa rağmen su problemi ve hava kirliliği yaşanıyordu. Şuan, İstanbul'un nüfusu 14 milyonu aştı, 2014 yılı yatırım bütçesi 8,5 katrilyon, ana bütçesi 26 katrilyon.

Metrolar yapıyoruz, bin metresi 50-60 milyon dolar. Dünyada belediye bütçesinden böyle bir yatırım yapan başka bir belediye yok. Hamdolsun kaynakları doğru kullandık, kilometrelerce metrolar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Alt yapıdan ulaşıma kadar, çevreden sağlığa kadar İstanbul yatırımlarla kendini dünyada hissettirir hale geldi."

Afetlere maruz kalan bölgelere yardımlarda bulunduklarına değinen Topbaş, Endonezya, Afganistan, Somali, Etiyopya ve son olarak Soma’daki maden faciasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yardıma koştuğunu anlattı.

Topbaş, İstanbul’a Birleşmiş Milletler'in (BM) bazı temsilciliklerini getireceklerini açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla hazırlıklar yapıldı. Yani İstanbul, sadece kendi ülkesi ve coğrafyası için değil dünya için de bir merkez haline geliyor. Zaten geçmişte de böyleydi. İstanbul, adım adım tarihteki yerini almakta.

Daha dün Libya’dan gelen 40 civarındaki belediye başkanı ve heyetini karşıladık. Bizden bilgi alıyorlar, belediyeciliği nasıl yaptığımızı öğrenmeye çalışıyorlar. Yine geçen gün Afrika’dan önemli kentlerin belediye başkanları ve valileri İstanbul’daydı.

Sadece kendi coğrafyamıza değil, dünyaya da hizmet veriyoruz. Avrupa’da birçok yere belediye çalışmalarımızı örnek model olarak vermekteyiz."

Daha sonra Topbaş, yerel seçimlerin 1 Haziran’da yeniden yapılacağı ilçede AK Parti belediye başkan adayı Musa İhsan Uğuz'a destek istedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x