Tepkinin ilk örneği Giresun'da çıkmıştı
banner40

banner39

Tepkinin ilk örneği Giresun'da çıkmıştı

07 Mart 2014 Cuma 18:19

Canikli: "(17 Aralık operasyonu) Sayın Başbakanımız Giresun’a geldiğinde bu olaylar daha yeni patlak vermişti. Bu olaylara vatandaşımızın tepkisinin ilk örneği de Giresun’da ortaya çıktı. Meydan adeta patladı, şahlandı"

Tepkinin ilk örneği Giresun'da çıkmıştı
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 17 Aralık ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin, "Sayın Başbakanımız Giresun’a geldiğinde bu olaylar daha yeni patlak vermişti. Bu olaylara vatandaşımızın tepkisinin ilk örneği de Giresun’da ortaya çıktı. Meydan adeta patladı, şahlandı" dedi.
Canikli, partisinin Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık soruşturması ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi.

Nurettin Canikli, tüm projenin "paralel yapılanma" denilen bir örgüt tarafından uygulandığının artık bugün çok net bir şekilde bilindiğini belirtti.

CHP’nin de bu proje içerisinde yer aldığını aktaran Canikli, "CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gırtlağına kadar bu proje içerisinde aktif olarak yer almıştır. Bu projenin tüm daha önceki aşamalarından bilgi sahibiler. Zaman zaman Meclis'teki konuşmalarda, görüşmelerde kırıntılar olarak bazı CHP’li yöneticiler tarafından bu bilgiler aktarılıyordu. Sonradan tabi bunun farkına varıldı. Birtakım açıklamalar özel görüşmelerde yapılıyordu. Bunun ne anlama geldiğini olaylardan sonra ancak anlayabildik” diye konuştu.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir projenin başarılı olması halinde Türkiye’nin yönetim yapısı ve ekonomisini nasıl tahrip edebileceğini, nasıl zarar vereceğini, telafisi mümkün olmayan, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden bir noktaya gideceğini bilmemesi mümkün değil” diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hele ekonomik açıdan nasıl bir tahribata yol açacağını kestirmemesi mümkün değil. Vahim olan bu işte... Kemal Kılıçdaroğlu tüm bunları bile bile ve bir piyon olarak, çünkü CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu bu senaryonun yazarı değil, başrol oyuncusu da değil, senaristler dışarıda, bunlar sadece piyon, bunu bile bile böyle bir tahribat ihtimalini göre göre bu proje içerisinde yer almış ve bunu sahiplenmiştir. Önemli bir fonksiyon icra etmiştir. Hala da bunu devam ettiriyor ama inandırıcılığı kalmadı. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz.”

Kılıçdaroğlu’nun Giresun’da dün gerçekleştirdiği açık hava mitingine 2 bin 500-3 bin kişilik katılımın olduğunu savunan Canikli, bu durumun Kılıçdaroğlu’nun artık inandırıcılığının kalmadığının kanıtı olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Canikli, şunları kaydetti:

"Bir hesaba göre 2 bin 500, en fazla 3 bin kişi ile ana muhalefet partisi başkanı, belediyenin kendilerinde olduğu bir ilde miting yapıyor. Kendi gözlerimizle gördük. Sayı budur. İnandırıcılığını tamamen kaybetmiş, hiçbir şeyi kalmamış olan bir ana muhalefet genel başkanı konumunda. Bu da üzüntü vericidir. Sayın Başbakanımız Giresun’a geldiğinde bu olaylar daha yeni patlak vermişti. Bu olaylara vatandaşımızın tepkisinin ilk örneği de Giresun’da ortaya çıktı. Meydan adeta patladı, şahlandı. Giresun’da Sayın Başbakanımızın geldiği miting gibi böyle bir kalabalık görmemiştik. Giresun ayaktaydı. Sadece Giresun değil Türkiye’nin her tarafı. Tüm miting alanları. Bu, milletimizin gösterdiği tepkidir, bu senaryoyu yazanlara, bu düzmece oyunu sergilemek isteyenlere karşı milletimizin verdiği çok açık bir cevaptır."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x