Ses kaydına ilk tepkiler
banner40

banner39

Ses kaydına ilk tepkiler

25 Şubat 2014 Salı 10:24

Siyasiler, Başbakanlığın yalanladığı Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin ilk değerlendirmeleri Twitter üzerinden yaptı.

Ses kaydına ilk tepkiler
Twitter'da açılan 'Başçalan' isimli bir hesaptan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı yayınlandı. Ses kaydının yayınlanmasıyla siyasiler ilk tepkilerini sosyal medya üzerinden verdi.

ŞENER: DİNLEDİĞİM BAŞBAKAN'IN SESİDİR

Eski Bakanlardan Abdüllatif Şener, "Dinlediğim Başbakanın sesidir, gırtlağına kadar ailece yolsuzluğa batmıştır, artık meşru bir Başbakan değildir" dedi.

BAL: EVDE TUTULAN MİLYONLAR ANLAŞILDI

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal ise, "Bu çığırtkanlığın ve sesi yükselterek konuşmanın nedeni suçluluk psikolojisi miymiş. Evde zor tutulan milyonlar şimdi anlaşıldı. Bu iddialar doğru ise demokrat ülkelerde olduğu gibi yargının önü açılmalı ve Başbakan istifa etmelidir. Toplumun bu kadar kutuplaştırılması ve meydanlarda insanlara kolayca hain denilmesi bu kadar kolay olmamalı. Düşünmeden atılan her adım önü alınmaz sıkıntılara yol açar. Şimdi bu ses kayıtlarından sonra toplumda hala hainler ilan edilecek mi?" dedi.

TAYYAR: İNANMAK İÇİN GERİZEKALI OLMAK GEREK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da şu ifadeleri takipçileriyle paylaştı: "Dublaj provokatörünün acemice seslendirdiği, montaj kurgusu zayıf, aşağılık bir kayıt, inanmak için geri zekalı olmak gerekir. Kasetle genel başkan seçen CHP montaj kasetle hükümeti istifaya çağırıyor. Ey Kemal Kılıçdaroğlu kasetle gelen kasetle gider."

ORAN: ERDOĞAN 2015'TE OLMAYACAK

CHP Genel Başkan Umut Oran'ın değerlendirmeleri ise şöyle: "Yönetilemeyen Türkiye'de her gün yeni bir Erdoğan haberi, sansasyonu! Türkiye bunları hak etmiyor. Türkiye çok daha iyisini hak ediyor. Erdoğan Başkan olamadı, Cumhurbaşkanı olması imkansız. Bir kez daha Başvekil de olamıyor bugünkü şartlarda. Geriye tek yol kalıyor; emeklilik. 2015 Türkiye'sinde Erdoğan siyasi bir meftadır. 2015'te yeni bir Türkiye olacak ama Erdoğan olmayacak."

Twitter kullanıcılarının hakkında binlerce tweet attığı ses kayıtlarıyla ilgili siyasilerin tweet'leri;

Abdüllatif Şener ‏@senerabdullatif 
Dinlediğim Başbakanın sesidir, gırtlağına kadar ailece yolsuzluğa batmıştır, artık meşru bir Başbakan değildir.

Dr.Sinan Oğan #MHP ‏@sinan_ogan 
Umarım ki son ses kayıtları doğru olmasın TC Başbakanı koltuğunda oturan bir kişinin bu duruma düşmesini istemem

Perihan SARI ‏@PerihanSariCHP
Taşımakla, dağıtmakla bitirilemeyen aile boyu talan. Başbakan, Seb-i Aruz töreninde meğer paraları nasıl saklayacaklarını düşünüyormuş.

Turgut Dibek ‏@turgutdibek 
Bilal Erdoğan’ın ifadeden kaçırılmasının ardında ki neden de buymuş. Ifadeye gitse bu konuşma kendisine sorulacak ve belki de tutuklanacaktı

Bulent Tezcan ‏@bulenttezcanchp
Bilmece 1: eridikten sonra geriye 30 milyon avro kalan paranın tümü ne kadardır?

Mehmet S. Kesimoğlu ‏@mehmetkesimoglu 
Yalnız tebrik etmek lazım, 6 aydır milleti faiz lobisi diye uyuttu.
Asıl lobinin merkezi evdeymiş, oğlan odasına döviz bürosu açmış.

Umut Oran ‏@UmutOranCHP 
Yönetilemeyen Türkiye de her gün yeni bir Erdoğan haberi,sansasyonu !
Türkiye bunları haketmiyor
Türkiye çok daha iyisini hakediyor

Atilla Kart ‏@atillakart 
Başbakan kendinden eminse, bu ses kayıtlarını internetten kaldırtmak yerine, bilirkişi incelemesini sağlamalıdır.

Ertuğrul Günay @ertugrulgunay
Bu akşam dinlediğim telefon konuşmalarından sonra %35 de zor!

İdris Bal ‏@idrisbal 
Bu iddialar doğru ise demokrat ülkelerde olduğu gibi yargının önü açılmalı ve başbakan istifa etmelidir

İlhan Cihaner ‏@ilhancihaner 
AKP destekleyenler dahil, tüm yurttaşlar bu talebi yükseltmelidir. Aksi taktirde bu “kirli savaş” tüm ülkeyi çatışmaya sürükleyecek.

feyzi işbaşaran ‏@feyzi_isbasaran 
Direnme!! Montaj diye işin üstüne yatamazsın.. Bunu sana yem olarak attılar ve beklediler. “Montaj” dedin. Görüntü yayınlarlar. Bu iş böyle

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Youtube’a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.

17 Aralık’ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15′de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58′de yapıldığı görülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyi arayarak evdeki 1 milyar doları (2.2 katrilyon TL) sıfırlamalarını, paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

Aynı günün akşamında yapılan telefon görüşmesinde ise, Bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye, paranın büyük kısmını bazı işadamlarına aktarıldığını, geriye sadece 30 milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.

Youtube'a ses kaydını ekleyen kişi, Twitter hesabında ses kaydının inkar edilmesi halinde paranın taşınırkenki videosunu servis edeceğini açıkladı.
banner5

Yorum Gönder

@name x