Sen paralel devletle uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlandı
banner40

banner39

Sen paralel devletle uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlandı

07 Mart 2014 Cuma 09:34

"Sen paralel devletle uğraşırken, sen hoca efendiyle uğraşırken, sen abilerle ve ablalarla uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlanma kararı aldı. Şimdi memnun oldun mu Sayın Başbakan?"

Sen paralel devletle uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlandı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sen paralel devletle uğraşırken, sen hoca efendiyle uğraşırken, sen abilerle ve ablalarla uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlanma kararı aldı. Şimdi memnun oldun mu Sayın Başbakan?" dedi.
Destici, partisinin Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 81 ilin tamamında kendi adlarıyla, amblemleriyle ve adaylarıyla seçime katıldıklarını söyledi.

Hizmet ve birlik için siyaset yaptıklarını ifade eden Destici, "Partimiz kurulduğu günden bu yana 21 yıllık mazisinde hep vatanının, milletinin, ülkesinin çıkarlarını, şahsi çıkarların ve parti çıkarlarının önüne koyabilmiş bir siyasi partidir. Bunu birileri gibi sadece sözde lafta yapmamıştır. İcraatta gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi'dir" diye konuştu.

Yerel seçimlerde öncelikli olarak yerel problemlerin konuşulması gerektiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

"Sonra ülke meseleleri ve vatandaşların ihtiyaçlarının konuşulması lazım. Ama bunlar konuşulmuyor. Sadece iktidar partisinin ve onun peşine takılan ana muhalefet partisinin oluşturduğu gündem seçim meydanlarında konuşuluyor. Sayın Başbakan her seçimde olduğu gibi bu seçimde de kendisine sanal izafi bir rakip buldu. Bir düşman buldu ve bütün seçim meydanlarında onu konuşuyor. Vur abalıya misali varsa da yoksa da paralel devlet. Tamam da Sayın Başbakan, vatandaş anladı. Bir söyledin anladı, iki söyledin anladı, üç söyledin anladı, dört söyledin anladı, beş söyledin anladık. Bunları bırak artık ülke meselelerine dön. Sadece ülkemize değil, komşu coğrafyamızda da farklı gelişmeler var."

Bugün Kırım Parlamentonun Rusya'ya bağlanma kararı aldığını anlatan Destici, "Sen paralel devletle uğraşırken, sen hoca efendiyle uğraşırken, sen abilerle ve ablalarla uğraşırken Kırım Rusya'ya bağlanma kararı aldı. Şimdi memnun oldun mu Sayın Başbakan?" ifadesini kullandı.

-"Verginin kazanandan alınması lazım"

Adaletsiz vergi sistemiyle vatandaşın soyulduğunu öne süren Destici, şöyle konuştu:

"Anayasa'da diyor ki, vergi zenginden ve kazanandan alınır. Bakıyorsunuz toplanan vergilerin yüzde 85'i dolaylı vergi adı altında, KDV adı altında ya da gelir vergisi adı altında fakirden alınıyor. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan kardeşlerimizden alınıyor. Halbuki verginin kazanandan alınması lazım. Şimdi Türkiye'nin en zenginiyle, en fakiri aynı vergiyi ödüyor. Böyle bir adaletsizlik olabilir mi? Siz traktörünüze tarla sürmeye giderken mazot aldığınızda hangi vergiyi ödüyorsanız. Türkiye'nin zengini de en lüks arabasına mazot alırken aynı vergiyi ödüyor. Onun için Türkiye bu kapitalist sömürge sistemiyle yönetiliyor. O yüzden siz şahit olun ki BBP iktidarında fakirden alıp zengine veren kapitalist düzeni yakacağız. Zenginden alıp fakire veren adil ve sosyal düzeni Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle kuracağız."

-"Her şey sandık diyorsanız o zaman sandığı baskılardan kurtaracaksınız ve demokratikleştireceksiniz"

Destici, seçimlerde inanılmazlık bir ayrımcılık yapıldığını vurgulayarak, "Devletin yardımı, devletin vergilerinden oluşan yardımlar sanki iktidar partisinin, sanki baş hediyesi gibi millete takdim ediliyor. Esnaf üzerinde baskı, taşeron üzerinde baskı, herkesin üzerinde büyük bir baskı var. Onun için bu baskının ortadan kalkması lazım. Herkesin hür bir şekilde iradesini kullanarak sandığa gitmesi lazım. Madem ki her şey sandık diyorsanız o zaman sandığı baskılardan kurtaracaksınız ve demokratikleştireceksiniz" diye konuştu. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x