Seçilirsem Belediyede Başörtülü Olacağım
banner40

banner39

Seçilirsem Belediyede Başörtülü Olacağım

01 Ekim 2013 Salı 11:27

MHP'nin, Zonguldak Kilimli'de belediye başkan adayı olan 39 yaşındaki Hülya Akdeniz, seçimi kazanması halinde başörtülü olarak görev yapacağını söyledi.

Seçilirsem Belediyede Başörtülü Olacağım
Mhp'nin, Zonguldak Kilimli'de belediye başkan adayı olan 39 yaşındaki Hülya Akdeniz, seçimi kazanması halinde başörtülü olarak görev yapacağını söyledi. 

Hülya Akdeniz, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair kanun tasarısı kapsamında ilçe olan Kilimli'de MHP'den belediye başkan adayı oldu. 1999'da girdiği siyasette 1 yıl MHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Akdeniz, daha sonra siyasete 9 yıl ara verdi. 2009'da Ak Parti'ye geçerek Kilimli Kadın Kolları Başkanı olan Akdeniz, 2 hafta önce istifa ederek yeniden MHP'ye geçti ve partisinin ülke genelindeki tek başörtülü belediye başkan adayı oldu. 

Eşi maden işçisi olan 2 çocuk annesi Hülya Akdeniz, seçildiği taktirde belediyede başörtüsü ile çalışacağını söyledi. Akdeniz, şöyle konuştu : 

"Kesinlikle belediyede başörtülü olacağım. Ben başörtümden dolayı geçmişte meclis üyesi olamadım. Başımı asla açmayacağımı söyledim. Yarın bana Ak Parti'nin yaptığını MHP de yapmaya kalkarsa yoluma bağımsız devam ederim. Eğer o yanlışlar devam ederse ben MHP'de de durmam. Ben ideolojik olarak başörtü takmıyorum. İnancımdan dolayı başörtülüyüm. Başörtümü açacaksam zaten bunun bir anlamı yok. Çünkü beni insanlar böyle kabul etmiş, böyle sevmişler. Kilimli'de beni herkes böyle kabullendi ." 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ankara'da bir araya geldiğini ve kendisini başörtülü gördüğünde onur duyduğunu anlatan Akdeniz, "Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmeye gittiğimde, kendisi beni bu şekilde gördüğünde daha da çok onur duydu. Bana, 'Maneviyatın görünümünden de belli. Buna göre yaşa, buna göre de hizmet et' dedi. MHP'nin benim başörtümle ilgili sorun yapacağını asla düşünmüyorum. Düşünselerdi herhalde baştan tavırlarını koyarlardı. Çünkü benim hayata bakış açım belli" dedi. 

Projelerini, diğer partilerin adayları belirlendiğinde açıklayacağını belirten Hülya Akdeniz, seçimlerde kendisini şanslı gördüğünü söyledi. Akdeniz, "Kendime güveniyorum. Bu işi erkeklerden çok daha iyi yapacağıma da inanıyorum" diye konuştu.

DHA
banner5

Yorum Gönder

@name x