“Sağ da bizimdir sol da“
banner40

banner39

“Sağ da bizimdir sol da“

27 Şubat 2014 Perşembe 09:18

Baybay: "Sağ da bizimdir sol da bizimdir hepsini birleştireceğiz ve biz özümüzü bozmadan sosyal demokrat kimliğimizi yitirmeden bu ülke insanlarının tümünü kucaklayacağız"

“Sağ da bizimdir sol da“
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Sağ da bizimdir sol da bizimdir hepsini birleştireceğiz ve biz özümüzü bozmadan sosyal demokrat kimliğimizi yitirmeden bu ülke insanlarının tümünü kucaklayacağız" dedi.
Balbay, Amasya'daki temasları kapsamında İl Özel İdare Düğün Salonu'nda partililerle bir araya geldi. Özgürlüğünün 78. gününde 27'inci ilde 169'uncu konuşmayı yaptığını belirten Balbay, Anadolu'yu karış karış gezdiğini ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Artık iktidar olmak istediklerini ve tek hedeflerinin de bu olduğunu belirten Balbay, "Bunu hedeflerken de CHP'nin bu ülkeyi yönetecek Türkiye'yi gerçekten 21. yüzyıla taşıyacak kadroları var. Bütün mesele gücümüzü birleştirmek ve iktidara yürüdüğümüzü bizim gibi düşünmeyen yurttaşlara da anlatmak ve kabul ettirmek. Bu iktidarın yolsuzluklarını ve hırsızlıkların anlatmak tek başına iktidara gelmeye yetmez. Asıl onun yerine biz iktidar da ne yapacağız onu anlatabilmemiz gerekiyor" diye konuştu.  

"Sağ da bizimdir sol da bizimdir hepsini birleştireceğiz ve biz özümüzü bozmadan sosyal de kimliğimizi yitirmeden bu ülke insanlarının tümünü kucaklayacağız" diyen Balbay, CHP iktidarında yapmak istediklerini şöyle sıraladı:

"Biz her şeyden önce iktidarda halkın telefonunu değil sözünü dinleyeceğiz. Ben biz erkeklerin erkek kotası arayacağımız bir CHP hayal ediyorum.  Sizler tarımın sorunlarını çok iyi yaşayan insanlarsınız. Şuanda Türkiye'de tarım arazilerinin yüzde 25'i ekilmiyor. Şuanda Türk tarımının potansiyeli 100 milyon insanı doyuracak bir kapasiteyi sahip. Ama Ankara'da yapılan hesaplarda tarım deyince üretim değil ithalat akla geliyor. Kardeşlerim sizlerin cebinden Amerikan çiftçisine Arjantin çiftçisine Çin'li çiftçiye para aktarılıyor. Oysa oralara giden paralar size teşvik olarak verilse hem bu para kendi ülkemizde kalacak hem de üretim artacak. Bu gün ki hükumetin tarım ile ilgili politikası sıkışınca ithal etmek üzerine. Bugün ki hükumetin ekip biçmeyle tek alakası Tarım Bakanın soyadının Eker olmasıdır. Başka bir şey değildir."

Balbay, konuşmasının ardından CHP'nin Amasya ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte toplu fotoğraf çekindi. Programa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokozcan'ın yası sıra CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP Amasya il Başkanı Hüseyin Duran ile partililer katıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x