Rize'ye kadın eli değecek
banner40

banner39

Rize'ye kadın eli değecek

27 Aralık 2013 Cuma 16:29

CHP'nin Rize Belediye Başkan adayı Orhon: "Kadın elinin değeceği başarılı projeleri hayata geçirmek için göreve talip oldum"

Rize'ye kadın eli değecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Rize Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Orhon, CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile merkez ilçe başkanlığında partililerle tanışarak basın açıklaması yaptı.
Orhon, Rize'nin en önemli belediye başkanlarından Ekrem Orhon'un gelini olduğunu, onun bıraktığı yoldan hizmete devam etmenin inanılmaz bir duygu olduğunu belirterek, kendisine güvenenleri mahcup etmemek için çalışacağını ifade etti.

Rize'nin Türkiye'nin diğer şehirlerine göre geri kaldığını savunan Orhon, "Uzun yıllar edindiğim tecrübeleri ilime yansıtmak istiyorum. İki başbakan, Tarkan gibi sanatçıları çıkarmış bir kent böyle olmamalı. Önemli değerlerin ihraç edildiği, başka şehirlere gittiği bir ilde ithal aday olarak değerlendirilmek istemiyorum. Kadın elinin değeceği başarılı projeleri hayata geçirmek için göreve talip oldum" dedi.

Orhon, konuştuğu sırada arkasında bulunan Atatürk portresi düşünce, "Atatürk beni uyardı. Kadınlara seçme seçilme hakkını Avrupa'daki birçok ülkeden önce Türk kadınlarına veren Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türk kadını olarak sonuna kadar bu hakkı kullanmalıyız. Belki savaşmadık, kolay elde ettik, Atatürk bize hazır verdi. Kolay elde ettiğimiz için kıymetini bilmiyoruz, bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Orhon, Türkiye'de yapılan birçok baraj inşasında imzasının olduğunu, içme suyu projeleri ve kanalizasyon çalışmalarında bulunduğunu kaydederek, projelerini gelecek günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x