'Odaya çekilmeleri yakışıksız'
banner40

banner39

'Odaya çekilmeleri yakışıksız'

02 Ekim 2014 Perşembe 09:33

MHP lideri Bahçeli, Meclis resepsiyonu sırasında Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu'nun Başkanlık Divanı'nda yaptığı görüşmeye ilişkin, "Odaya çekilmeleri yakışıksız davranış" değerlendirmesini yaptı.

'Odaya çekilmeleri yakışıksız'
Yeni yasama yılı dolayısıyla TBMM'de bir resepsiyon verildi.
Resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasında bir görüşme yaptı.

Bu görüşmeye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi.

Resepsiyona siyaset, iş ve basın dünyasından muteber insanların davetli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kapının arkasına geçmek halkla bağı koparmak değil mi? Buradakiler ne o zaman? Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.

'ÖZEL BİR TOPLANTI DEĞİL'
Bahçeli'nin tepkisi Cemil Çiçek'e de soruldu. "Saygı duyarım ama bir yanlış bilgiye dayalı olabilir" diyerek söze başlayan Çiçek, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz uzun süre burada kaldım davetlileri karşılamak için... Sonra Cumhurbaşkanı ile bu mekanın önemli kısmını dolaştım. Cumhurbaşkanı her tarafı dolaştı, basın mensuplarına açıklama yaptı. Birkaç dakikalık dinlenme molasıdır. Zaten Sayın Başbakan en son geldi, içeride kaldığı süre iki-üç dakikayı geçmez. Onun dışında özel bir toplantı değil, bir konu konuşulmuş değil. Özel bir anlam yüklemek doğru değil. Her türlü iddiaya varım. O kadar iddialı söylerim. Sizi yanıltıcı hiçbir bilgi vermedim bugüne kadar, lütfen siz de öyle değerlendirin. Sayın Bahçeli çok nazik bir insandır, saygı duyarım, onun için başka bir anlam çıkarmayın böyle güzel bir günde..."

ÇÖZÜM SÜRECİ VE TEZKERE 
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli'nin çözüm süreci ve tezkere konusuna yönelik de değerlendirmeleri oldu.

"Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için yeni adımlarını hiç düşünmüyoruz" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreciyle ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009'dur. O günden bu yana ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur."

Bahçeli, çözüm sürecinin içeriği hakkında bilgileri olmadığı için sürecin neresinde olunduğunu da bilmediklerini söyledi.

Suriye ve Irak tezkeresinin kabul edilmesi halinde nasıl bir senaryo uygulanacağının da Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğuna işaret eden Bahçeli, bu konuda da bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.


kaynak: ntvmsnbc 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x