Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz?
banner40

banner39

Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz?

05 Haziran 2014 Perşembe 11:11

CHP Milletvekil Canalioğlu Bakan Güllüce'ye “Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz Sayın Bakanım? dedi

Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz?
TBMM Genel Kurulu’nda, yasa tasarı hakkında yapılan görüşmelerde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu,

“Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz Sayın Bakanım? Yani bunların suçları ne? Bizim 25 bürokratımızı görevden alıyorsunuz, yetmiyor, 180 öğrencimizin burslarını kesiyorsunuz. Günah değil mi? Bu öğrenciler okula giderken yani okurken yurt dışında…

Her birimiz öğrenci olduk, hepimiz yaya gittik. Gaz lambası altında ben okuduğum için biliyorum, bilmiyorum okuyanlarınız var mı? Var. Niye bunların burslarını kesiyorsunuz? Bunlara bir cevap veriniz, lütfen Trabzon’u dışlamayınız." diyerek sitem etti. 

PERFORMANSINI DÜŞÜK GÖRMÜŞÜMDÜR

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, söz alarak,

“Türkiye’deki bir il karşıtı olmamız mümkün olmaz.  Performansını düşük görmüşümdür, daha uygun çalışacağım insanlar görmüşümdür. Kusura bakmayın, Bakanlığa gelmiş bir insan da kendi Bakanlık bünyesinde bazı değişiklikler yapar. Bu değişiklikleri yaparken de ‘Bu nereli? Trabzonlu ise olmasın, Trabzonlu ise olsun’ diyemezsiniz. Böyle bir mantık olmaz." diyerek Canlioğluna cevap verdi.

HEKELEMENİN BİR ANLAMI YOK

Canalioğlu tekrar söz alarak şunları söyledi; “Şimdi, Sayın Bakan Biz dedik ki: Bunları niye kestiniz? Gel, burada çık, anlat kardeşim, teftiş kurulu raporu vardı, onu söyle. Ben yazılı soru önergesi verdim, bana cevap ver. De ki: “Bunları ben teftişe verdim, o nedenle bunlar bunu, bunu, bunu yaptılar ve bu nedenle aldım.” Tamam. “Geldim, çocuklarımızın bursunu kestik, şu nedenle kestik.” Onu söyle. Burada gelip hekelenmenin, Erzurum, Dadaş hekelemesi yapmanın bir anlamı yok.  

Trabzonlular bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nda en önde olmuşlardır, Atatürk’ü Samsun’da karşılayanların ön safında olmuşlardır. Atatürk bunu şunun için söylemiştir:

“Arkadaşlar, Samsun’a ilk defa çıktığım zaman beni karşılayanların ön safında kahraman Trabzonlular vardır.” demiştir, bunu Atatürk söylemiştir. Sayın Bakan, burada hekelemenin, kızmanın bir anlamı yok. Gel, anlat, bunlar, bunlar… Peki, o zaman sizden önceki Bakanı teftişe verdiniz mi? Sizden önce yapılan bu işlere soruşturma açtınız mı, suç duyurusunda bulundunuz mu? Madem bu bizim bir önceki hemşehri Bakanımız bu işleri yaptı, siz ne yaptınız Sayın Bakan? Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Burada fezlekeye “evet” mi verdiniz, “ret” mi verdiniz? Komisyon önerisine ne verdiniz, onu da lütfen açıklamanız gerekiyordu." dedi. 


taka 






banner5

Yorum Gönder

@name x