Muhteşem bir Gümüşhane
banner40

banner39

Muhteşem bir Gümüşhane

27 Şubat 2014 Perşembe 10:45

BBP Gümüşhane Belediye Başkan adayı Şahinöz: "Hayalimde muhteşem bir Gümüşhane projesi var, o projeyi gerçeğe dönüştürmek istiyorum"

Muhteşem bir Gümüşhane
Büyük Birlik Partisi (BBP) Gümüşhane Belediye Başkan adayı Turgut Şahinöz, hayalinde muhteşem bir Gümüşhane projesi olduğunu, projeyi gerçeğe dönüştürmek istediğini söyledi.
Şahinöz, parti binasında düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Gümüşhane Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksek Okulunun kurucu müdürü olarak görev yaptığını belirterek, "Sağlık Yüksek Okulu Türkiye'de birçok ilklerin yaşandığı okul oldu.  Hacettepe Üniversitesinden sonra ikinci bir okul oldu" dedi.

Üniversitelerin gelişmesinin bulunduğu şehirler için çok büyük avantaj olduğunu vurgulayan Şahinöz, şunları söyledi:

"Üniversite, Gümüşhane'nin gelişmesi için en büyük lokomotiftir. Üniversiteden önce Gümüşhane sürekli göç veren iller kapsamındaydı ancak son beş yıl içerisinde nüfusu hızla artan iller içerisinde oldu. Bu bir fırsat olarak değerlendirilebilirse önümüzdeki on yıl Gümüşhane'nin muhteşem yılları olacaktır. Nüfusu artacak, hızlı kalkınma süreci olacak. Bu kalkınma süreci eğer iyi yönetilemezse Gümüşhane çok çarpık bir şehir haline gelecek ve düzeltilmesi imkansız olacak. Biz, şu anda gelişimin başlangıç aşamasındayız, güzel bir planlama ile çok güzel bir şehir haline gelebilir."

"Hayalimde muhteşem bir Gümüşhane projesi var, o projeyi gerçeğe dönüştürmek istiyorum" diyen Şahinöz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehir gelişmezse, var olan üniversitenin de büyümesi imkansız olacak. Belki de geri dönüş başlayacak. Biz, Gümüşhane Üniversitesine bölüm açmak için hoca bulamıyoruz.  Gelen hocalar, 'burada yaşanmaz' deyip gidiyorlar. Burada kalan hocaları bile zor tutuyoruz, en yakın zamanda ayrılma planları yapıyorlar. Şehir güzel bir hale gelirse bu hocalar emekli oluncaya kadar bu kentte kalır. Bizim kentimizi geliştirmemiz lazım. Ben bir bilim adamı olarak beş yıldır 'ne yapabilirim' diye düşünüyorum.  Şehrin gelişmesini isteyen yerel yönetici yok. Kentin şu halinden memnunlar. Mevcut yerel yöneticiler ve yerel yönetici adaylarının bu vizyona sahip olmaması üzerine belediye başkanlığına aday olmaya mecbur kaldım ve zor olanı seçtim."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x