Milletten ne istediyseniz fazlasını verdi
banner40

banner39

Milletten ne istediyseniz fazlasını verdi

25 Mart 2014 Salı 16:29

Genel Başkan Uysal: "Bu milletten ne istemişseniz millet fazlasıyla size verdi. Güç istediniz güç, yetki istediniz yetki verdi, Anayasa yapacağız dediniz yetki verdi, Müslüman cumhurbaşkanı seçeceğiz dediniz yetki verdi ama gördük ki onların asıl derdi milletin ızdırabına deva olmak değilmiş, onların esas derdi din, diyanet, Allah diyerek, kendilerini ve kendi evlatlarını zengin yapmak içinmiş"

Milletten ne istediyseniz fazlasını verdi
Gültekin Uysal, partisinin Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, hüku eleştirerek, "Adnan Menderes'ten, Turgut Özal'dan bahsedenlerin şunun da hesabını vermesi lazım. Onlardan bahsediyorsun da işine geldi mi onları yad ediyorsun ama işine gelmedimi de diyorsun ki bizden önce bu ülkede ne yapıldı. Zannediyorlar ki bu büyük ülke 2002'de kuruldu. Yok öyle yağma" diye konuştu.
Ülkenin, imparatorluğun bakiyesi olarak zorlukları aşarak günümüze geldiğini söyleyen Uysal, "Bu büyük geçmişi yok sayamazsın. Yapılan onlarca çimento, şeker fabrikalarını, limanları, hizmetleri yok saymaya hakkın yok. Bu büyük hizmetler kıt kanaat imkanlara sahip olduğumuz dönemlerde milletin alın teriyle yapıldı. Milletin dişinden tırnağından artırdığı kaynaklarla yapıldı" ifadelerini kullandı.

Uysal, iktidarın ülkeyi üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan ülke haline getirdiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Bunlar bu ülkede bacalar tütsün diye değil, insanlar alın terinin karşılılığını alsın, namerde muhtaç olmadan kendi onuruyla yaşasın diye değil, insanlar devlete muhtaç olsunlar, başkalarına muhtaç olsunlar ki bunlar da kendi siyasetlerini devam ettirsin diye siyaset yapıyorlar. 12 yıldır iktidardasınız, mazeretiniz yok. Bu milletten ne istemişseniz millet fazlasıyla size verdi. Güç istediniz güç, yetki istediniz yetki verdi, Anayasa yapacağız dediniz yetki verdi, Müslüman cumhurbaşkanı seçeceğiz dediniz yetki verdi ama gördük ki onların asıl derdi milletin ıstırabına deva olmak değilmiş, onların esas derdi din, diyanet, Allah diyerek, kendilerini ve kendi evlatlarını zengin yapmak içinmiş. Biz biliyoruz ki din yoluyla Allah'a ulaşılır ama gördük ki bunlar din yoluyla Allah'a değil şana, şöhrete, paraya, mala, mülke, villalara ulaşmanın yolu olarak dini kullanmışlar."

Uysal, Türkiye'de yoksullukla yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara gelenlerin yolsuzluklara battığını gördüklerini öne sürerek, "Biz zannediyorduk ki bunlar gömlek değiştirmiş, meğer bunlar deri değiştirmiş deri" dedi.

Bugün Menderes'ten bahsedip 3 aylık zindan mazileri olanların mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen Uysal, Menderes'in millete hizmet yolunda idam edildiğini, ticaret yapmak isteyen oğluna da müsaade etmediğini ifade etti.

Uysal, eski AB Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen sözlere tepki göstererek, "Bu ülkeyi soyanları bu millet her zaman vicdanında mahkum etmiştir ama inancı, milli değerleri ile dalga geçenleri betonlamış toprağa gömmüştür, sizi de gömeceği gün yakındır" dedi.

"Şike" sürecine değinerek Trabzonspor'un kupasının verilmediğini söyleyen Uysal, kupanın Türkiye Futbol Federasyonu'ndan değil, hükumetten istenmesi gerektiğini savundu.

Uysal hükumetin yanı sıra CHP'yi de eleştirerek, alandakilerden seçimlerde partisini desteklemesini istedi.

Konuşması sırasında boynuna Trabzonspor'un renklerini taşıyan atkı takan Uysal, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adayları ile partilileri selamladı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x