Kılıçdaroğlu: Dünyaya bizi rezil ettiler
banner40

banner39

Kılıçdaroğlu: Dünyaya bizi rezil ettiler

28 Mart 2014 Cuma 16:54

"En büyük idealim, barış içinde yaşayan bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak, esnafın kazanması, güler yüzlü olması, çiftçinin kazanması, üretmesi, alın terinin karşılığını almasıdır"

Kılıçdaroğlu: Dünyaya bizi rezil ettiler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Temiz bir Türkiye, güzel bir Türkiye için geleceğiz. İlk adımı 30 Mart’ta atacağız. Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracağız" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, sandığa el ele, kol kola, barış ve huzur içinde, güzel, mutlu bir Türkiye için gideceklerini söyledi.

En büyük idealinin, ülkede işsizliğin olmaması, ülkede sokağa çıkıldığında tanımadıkları bir insana bile selam vermek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "En büyük idealim her evde tencerenin kaynaması, atanamayan öğretmen kavramının olmaması, rengi, kimliği, inancı ne olursa olsun bütün insanları kucaklamaktır. En büyük idealim, barış içinde yaşayan bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak, esnafın kazanması, güler yüzlü olması, çiftçinin kazanması, üretmesi, alın terinin karşılığını almasıdır. En büyük idealim, ülkeye sosyal belediyeciliği getirmektir" diye konuştu.

TEMİZ BİR TÜRKİYE, GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN GELECEĞİZ 

Kendilerine,  "Efendim şu CHP var ya şu CHP, gelirse acaba devleti yönetebilir mi?" diye sorulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yahu devleti kuran partiye, 'devleti yönetebilir mi' diye saçma bir soru sorulur mu? Ama bir şey söyleyelim, biz onlar gibi yönetemeyiz vallahi onu söylüyorum. Çünkü biz hırsızlık yapamayız, utanırız. Allah’tan korkarız. Yolsuzluk yapamayız, utanırız Allah’tan korkarız. Böyle bir şey yoktur bizim kitabımızda. Biz kul hakkı yemeyiz. Her türlü eleştiriyi yapabilirler, eyvallah. Ama hiç kimse bize ‘siz kul hakkı yediniz’ demez. Hiç kimse bize ‘siz yolsuzluk yaptınız’, ‘ödenen vergilerin hesabını vermediniz’ demez." ifadesini kullandı.

Ülkeye ilk metroyu CHP’li belediyelerin getirdiğini, ilk halk ekmek fabrikalarını CHP’li belediyelerin kurduğunu, ilk kentsel dönüşümü yerinde, rantı vatandaşa vererek CHP’li belediyelerin sağladığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

DÜNYAYA BİZİ REZİL ETTİLER 

"65 yaşın üstündeki yurttaşlara ilk hizmeti CHP’li belediyeler götürmüştür. İlk kez ilköğretimde bedava sütü CHP’li belediyeler dağıtmıştır. İlk kez ‘Ana Kuzusu’ projesiyle 0-6 yaş grubunda bütün çocukların evlerine sütü sabahleyin CHP’li belediyeler götürmüştür. Çünkü biz kendimizi halka adamışız. Siyaset, halka adanmıştır. Siyaset koltukta oturup, cep doldurmak değildir. Vatandaşın cebi dolacak. Vatandaş huzur içinde olacak, geleceği görecek, mutlu bir şekilde yaşayacak. En büyük arzumuz, en büyük idealimiz budur. Ve tek güvencemiz sizsiniz, halkımızdır. Halkın üstünde demokrasilerde başka bir güç yoktur. Sizler oylarınızı ve tercihlerinizi doğru kullandığınız sürece göreceksiniz Türkiye bölgesinin en güçlü lideri olacaktır. Sözü dinlenen bir ülke olacaktır.  Dünyaya bizi rezil ettiler. Devletin bütün sırlarını pazarladılar. Şimdi kalkmış ağlıyorlar 'bunları kim yaptı' diye. Sen hükümet değil misin. Çıkar. Bakalım bu sefer kimi nasıl suçlayacaklar. Devleti yönetemediler. Devletin çarkları, imkanları bozuldu. Paraların nereye gittiği belli değil. Ama biz düzelteceğiz, sözüm söz. Temiz bir Türkiye, güzel bir Türkiye için geleceğiz. İlk adımı 30 Mart’ta atacağız. Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Bartın, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını halka tanıttı. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x