Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu ile Öcalan Görüşüyor'
banner40

banner39

Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu ile Öcalan Görüşüyor'

23 Ekim 2014 Perşembe 16:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öcalan’ın, başbakanlığı döneminde Erdoğan ile şimdi de yeni Başbakan Davutoğlu ile görüştüğünü söyledi. "Ne görüşüyorlar kimse bilmiyor" diyen Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin şeffaf olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu: 'Davutoğlu ile Öcalan Görüşüyor'
 Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü savunurken Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti, "Şimdi sorun Abdullah Öcalan ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bir görüşmeydi. Şimdi Davutoğlu ile Öcalan arasında görüşmeler yapılıyor.” dedi.
“Ne vaatlerde bulunuyorlar kimse bilmiyor"

CHP lideri Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü'nün “Muhalefetin Çözüm Sürecine Bakışı” isimli toplantıda konuştu. Buradaki konuşmasında çözüm sürecinin şeffaf olmadığı eleştirisini dile getirdi ve şunları söyledi;

"Şimdi sorun, Abdullah Öcalan ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bir görüşmeydi. Şimdi Davutoğlu ile Öcalan arasında görüşmeler yapılıyor. Ne görüşüyorlar kimse bilmiyor. Ne vaatlerde bulunuyorlar, kimse bilmiyor… Devlet elbette ki gizli görüşmeler yapar. Ama gizli görüşmeler, kamuoyuna yansımaz. Yansıdığı anda devlet onu tanımaz. O zaman saygınlığınızı yitirirsiniz"

"Parlamento sorunu çözmüyor askere havale ediyor"

Çözüm sürecinde parlamentonun sorunu çözmediğini askere havale ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu şunları da söyledi;

"Parlamento, sorunu çözmüyor. Askere havale ediyor. Buyurun siz çözün diyor. Onlar da kendi yöntemleri ile bunu çözmek istiyorlar. Onların görevleri ayrı. Güvenlik önlemleri ile bu sorunu çözemezsiniz. Şehitler geliyordu. 'Bu sorun bu şekilde çözülmez' dedik. Dört temel noktada dönemin başbakanının dikkatini çektim. Dürüstlük, samimiyet, gizli, kişisel bir ajandanız olmayacak. İzah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Dördüncüsü, ana muhalefet ve muhalefet partilerine bilgi vereceksiniz. Şimdi biz bilinmeyen bir süreci tartışıyoruz... Eğer bu sorunu Türkiye kendi özgür iradesiyle çözmezse sorun uluslararası boyut alabilir ve çözümü daha zor olur. Bugün geldiğimiz nokta budur. "

"Uludere'de hükümet tarafından talimat verildi"

Uludere dosyasının kapatılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu çözmek istiyorsanız Uludere'de öldürülen çocuklarımızın faillerini bulup çıkarmak zorundasınız. Onlar bizim çocuklarımız. Talimat verildi hükümet tarafından, 'Gidin, bombalayın' dendi. Bombalandı ve öldürüldü. Fail yok. Kim hesabını verecek? Kapattılar dosyayı" dedi.


kaynak: onedio.com
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x