Kılıçdaroğlu: Bugün Berkin'imizi toprağa veriyoruz
banner40

banner39

Kılıçdaroğlu: Bugün Berkin'imizi toprağa veriyoruz

12 Mart 2014 Çarşamba 14:08

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "(Berkin Elvan'ın ölümü) Bugün demokrasi tarihi açısından unutamayacağımız acı günlerden birisi. Bugün Berkin'i toprağa veriyoruz. Allah rahmet eylesin"

Kılıçdaroğlu: Bugün Berkin'imizi toprağa veriyoruz
Foto galeriye git CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi tarihi açısından unutamayacakları acı bir gün yaşadıklarını, Berkin Elvan'ı toprağa verdiklerini belirterek, "İsterdim ki o çocuğumuz için bu ülkedeki herkes, şöyle durup düşünsün. Vicdanını yoklasın. Neler oluyor bize? Neden ve hangi gerekçeyle 15 yaşındaki bir çocuğu biber gazıyla öldürüyoruz?" dedi.
İnönü Parkı önünde konuşlandırılan seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, herkesin huzur, barış içinde yaşadığı, annelerin mutlu olduğu güzel Türkiye'yi beraber inşa edeceklerini söyledi.

Bu süreçte kavgaya yer olmadığını, huzur olacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Barış olacak. İnsanlar mutlu olacak. Herkesin işi, aşı olacak" şeklinde konuştu.

"Bizi kavga ettirmek istiyorlar, etmeyeceğiz. Karşı karşıya getirmek istiyorlar, gelmeyeceğiz. Ne yaparsa yapsın, bu, ülkenin dinamiğini değiştirmeyecek, huzurumuzu bozamayacak. Bunun mücadelesini yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Bugün demokrasi tarihi açısından unutamayacağımız acı günlerden birisi. Bugün Berkin'i toprağa veriyoruz. Allah rahmet eylesin, 15 yaşında. Her anne babanın bütün sevgisini çocuklarının üstünde yoğunlaştırdığını biliyoruz. Berkin'i sabahleyin annesi ekmek almaya gönderiyor ama ekmeği alıp eve gelmeden biber gazı fişeğiyle başından yaralanıyor. Hastaneye kaldırıldı. Direnmesini istedik. 'Hayata tutunur' dedik. Uzun süre mücadele etti ama başarılı olamadı. İsterdim ki o çocuğumuz için bu ülkedeki herkes, şöyle durup düşünsün. Vicdanını yoklasın. Neler oluyor bize? Neden ve hangi gerekçeyle 15 yaşındaki bir çocuğu biber gazıyla öldürüyoruz? Birileri seviniyor, birileri üzülüyor."

Berkin Elvan'ın ailesinin siyasi görüşünün hiç önemli olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, çocukların üzerine titremeleri gerektiğini anlattı.

"Bir insanın ölmesini elbette istemeyiz"

Kılıçdaroğlu, çocuklara daha güzel Türkiye bırakmak için mücadele ettiklerini vurgulayarak, Çanakkale'de şehit düşen babalarının, dedelerinin kucak kucağa yattığını anımsattı.

"Bize güzel Türkiye bırakmak için şehit oldular" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz de babalarımızın bıraktığı Türkiye'yi daha güzel şekilde çocuklarımıza bırakmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: 

"Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlık koltuğunda oturan zat, 'talimatı ben verdim' dedi. Sen talimatı nasıl veriyorsun? 15 yaşındaki çocuğun ölümünden sorumlu değil misin? Aynı şey Yunanistan'da oldu, İçişleri Bakanı istifa etti. Başbakan çıktı, açıkça özür diledi. Bizde neden olmuyor? Vicdanlara sesleniyorum, sanki ülkemizdeki bütün dertler bitmiş, Mısırla uğraştı. 'Mısır'da bir kız çocuğu öldü' diye bizim Başbakan çıktı, ağladı. Eyvallah, hiç itirazım yok. Bir insanın ölmesini elbette istemeyiz. Peki, senin ülkende, senin talimatınla 8 kişi hayatını kaybetti. Gözünden bir damla yaş düştü mü? Ağzından 'Allah rahmet eylesin' diye bir cümle çıktı mı? Bunda vicdan var mı? Ahlak var mı? Ne söyleyeyim ben başka? Biz ne için uğraşıyoruz, o ne için uğraşıyor?

Biz 'memleket nasıl huzura kavuşur' diye uğraşıyoruz. 'Çiftçi ürününün karşılığını nasıl alır, emekli nasıl biraz daha fazla para alır' diye uğraşıyoruz. O ne için uğraşıyor? 'Yedi sülalemi nasıl zengin edeceğim' diye uğraşıyor. Yüzüne, gözüne, dizine dursun. "

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x